Koers bitcoin breekt door de 10.000 dollar heen

De waarde bitcoin is door de 10.000 dollar grens gebroken. Nog nooit was de cryptocurrency zoveel waard. Vorige week had de bitcoin nog een waarde van ‘slechts’ 8.000 dollar.

Het enthousiasme rond de digitale munt lijkt zijn weergave op dit moment niet te kennen. Dit merkt ook BTC Direct, een website waar je bitcoins gemakkelijk kunt kopen met Bancontact of iDEAL. 2017 lijkt in ieder geval het jaar van bitcoin te zijn, nog nooit was de munt zoveel in het nieuws en werd de munt zoveel gekocht.

Wat is bitcoin

Bitcoin is een digitale munt, ook wel cryptovaluta of cryptocurrency genoemd, die speciaal is ontworpen als geld voor het internet. Transacties in bitcoins worden gecontroleerd en geregistreerd via een proces dat mining genoemd wordt. Dit proces creëert ook weer nieuwe bitcoins, waardoor inflatie optreedt zonder tussenkomst van een bank of gecentraliseerde instelling. Bitcoins worden verhandeld voor traditionele valuta zoals de euro op speciale handelsbeurzen, of kunnen worden gebruikt voor waarde overdracht of betalingen te verrichten.

Starten met bitcoin

Om bitcoins te ontvangen of te versturen heb je een zogenaamde bitcoin wallet nodig. In een bitcoin wallet bevinden zich meerdere bitcoin adressen. Een bitcoin adres kun je vergelijken met een zichtrekening van de bank, maar in een bitcoin wallet kun je zoveel adressen aanmaken als je wilt.

Wie niet wilt dat zijn of haar bitcoins zo maar gesloten worden kiest voor een hardware wallet. Ze zijn gebruiksvriendelijk en hebben veel weg van een Belfius kaartlezer of Digipass. Hardware wallets zijn erg veilig en relatief goedkoop. Een hardware wallet is een absolute must als je van plan bent om meer dan € 250 te besteden aan cryptocurrencies. Een overzicht van verschillende wallets is op deze pagina te vinden.

[btcdirect]

Delen:
Tags

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin