koers bitcoin

Koers analyse: Bitcoin steekt er met kop en schouders boven uit

Gaan we het hebben over de market cap van bitcoin vergeleken met andere cryptocurrency? Nee dat niet, we gaan het hebben over de prijs van bitcoin door middel van een technische analyse.

Over de titel van dit artikel: Het lijkt er op dat er een inverted head and shoulder patroon vormt bij Bitcoin. Daarom steekt bitcoin er met kop (head) en schouders (shoulder) boven uit. Dit patroon kan positief zijn voor de prijs van bitcoin.

Wat bedoelen we met een inverted head and shoulders?

Het Head and Shoulders Bottom patroon wordt ook wel Inverse Head en Shoulders genoemd. Dit patroon deelt meerdere kenmerken met het gewone head and shoulder patroon maar vertrouwt zwaarder op volume patronen ter bevestiging.

De Inverted Head and Shoulders bevindt zich meestal na een neerwaartse trend, en de voltooiing ervan markeert een trendverandering. Het patroon bevat drie opeenvolgende dalingen waarbij de middelste daling (hoofd) de diepste is en de twee buitenste dalingen (schouders) ondieper zijn. Idealiter zouden de twee schouders in hoogte en breedte gelijk zijn.

Laten we kijken naar de bitcoin prijs van november 2018 tot en met nu. Als de prijs van de bitcoin stijgt tot boven de neckline dan is de formatie bevestigt en dan zie je dit in de koers. Momenteel ligt de neckline rond de 3.600 euro als de bitcoins prijs in dit tempo blijft stijgen.

Wat gebeurt er met de bitcoin koers?

Het zien van het inverted head and shoulders patroon is goed voor de bitcoin koers. Het kan namelijk zorgen voor een snelle en forse koersstijging. Maar zoals zoveel in de wereld is dit ook geen garantie. Zoals altijd kan het nog alle kanten op mede doordat de neckline nog niet doorbroken is. Laten we daarom kijken naar twee mogelijke scenario’s.

Bearish

Zakt bitcoin opnieuw en kan het de stijging niet vast houden? Dan zakt de koers tot de support en die ligt momenteel bij de shoulders. Deze support zal zich bevinden tussen de 3.240 euro en de 3.120 euro. Als bitcoin nog verder naar beneden zakt en uitkomt bij de support van de head dan is dit tussen de 2.875 euro en de 2.775 euro.

Bullish

Komen we boven de neckline van 3600 euro uit? Dan kan de prijs hard stijgen. De weerstand ligt dan tussen de 4.700 en de 4.900 euro en is eigenlijk de support van eind november 2018.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin