koers bitcoin

Koers analyse: Bitcoin prijs beweegt nauwelijks

De bitcoin prijs is volatiel en kan soms als een stuiterbal op en neer gaan. Vorige week ging de waarde van bitcoin razendsnel naar beneden maar gisteren (14 januari) ging de koers gelukkig weer omhoog. Laten we naar de grafieken kijken om meer te weten te komen.

14 januari: trendlijn gaat door de double top

Als we terugkijken naar de afgelopen dagen is er veel gebeurd. Laten we kijken wat er gebeurd is. In de grafiek zie je dat bitcoin midden december het laagste punt heeft bereikt en sindsdien bezig is aan een stijging (rode lijn). Er zijn een bepaald aantal factoren aan te wijzen die de koersdaling hebben veroorzaakt. Op basis van de technische analyse zijn dit de twee factoren:

We zagen op 24 december in de bitcoin koers een een shooting star.

Een shooting star is een bearish candle met een lange bovenste schaduw. Het is een teken wat komt naar een uptrend en is een verandering van de trend. Een shooting star ontstaat wanneer de prijs van bitcoin op een bepaald moment gedurende de dag ruim boven de openingsprijs uitkomt, maar lager sluit dan de openingsprijs. Ook zien we in de onderstaande grafiek een double top. Dit signaal kan laten zien dat de koers hard kan dalen als de trendlijn doorbroken wordt. We hebben deze week gezien dat dan ook is gebeurd.

De double top hieronder laten we zien door de twee groene rondjes.

To the moon

De koers ging gisteren omhoog maar waarom? De reden dat de koers deze keer omhoog ging komt door positieve divergentie. Dit betekent dat de prijs daalt maar een indicator relatief stijgt. In dit geval is het de RSI indicator (Relative Strength Indicator) die stijgt. Een positieve divergentie zorgt er vaak voor dat de koers op termijn stijgt. En dat zagen we gisteren ook gebeuren.

De onderstaande grafiek laat één uur candles zien. We bekijken de effecten van deze trend in de positieve divergentie dan ook op de korte termijn.

Wat is er nu gebeurd?

Nu beweegt de koers zich nauwelijks en in een nauwe marge. Dit betekent dat de koers zich beweegt tussen support en resistance. De waarde komt nog niet boven de 3.270 euro. En de support bevindt zich dit moment op 3.100 euro. Op het moment van schrijven heeft bitcoin een waarde van 3.213 euro.

 

 

Maar waar gaat de koers heen?

Gaat bitcoin stijgen of dalen? Helaas is onze glazen bol momenteel kapot en daarom schetsen we een positief en negatief scenario.

Bearish
De onderstaande grafiek laat zien dat de de waarde van bitcoin zich beweegt aan de onderkant en een dalende trendlijn heeft. Gaat bitcoin verder gaat dalen en gaat deze door de huidige trendlijn heen? Dan kunnen we een een koersdaling verwachten naar de 2.800 euro.

Bullish
Ook aan de bovenkant vormt zich een positieve trendlijn. De prijs van bitcoin creëert de laatste paar dagen seeds lagere toppen. Gaat de bitcoin koers in de komende uren? Dan moeten we nog eerst de zone van 3.500-3.600 euro doorbreken.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin