Kijktip: tv-serie Mr. Robot

We beginnen deze maandag ochtend met een kijktip, de Amerikaanse serie Mr. Robot. De serie volgt het leven van Elliot Alderso. Elliot werkt bij een internetsecuritybedrijf overdag, maar gebruikt zijn kennis in de nacht als hacker. Hij gebruikt zijn computerkennis om zijn medemens te hacken en te beschermen tegen bedreigingen. Op een dag wordt hij gerekruteerd door een onbekende man die ‘Mr. Robot’ op zijn jasje heeft staan. Mr. Robot vraagt Elliot om lid te worden van een hackerteam genaamd “fsociety”. Het doel van de missie van dit hackerteam is om het bedrijf te vernietigen, dat het internetsecuritybedrijf waar hij bij werkt juist beveiligt.

Later in de serie gaat bitcoin een rol spelen en de fictieve cryptocurrencies eCoin. De serie staat bekend om de accuraatheid en geeft een inkijk hoe hackers te werk gaan.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin