KeepKey Twitter en mail tijdelijk gekaapt

De Twitter en e-mailaccounts van het bitcoin bedrijf KeepKey waren vandaag tijdelijk gekaapt door hackers. Zo melde Darin Stanchfield oprichter van het bedrijf via de website Reddit. Darin stelde klanten als eerste gerust: geen gegevens van klanten zijn in handen gekomen van de hackers.

In latere updates gaf de oprichter aan dat de servers van het bedrijf niet gehackt zijn. Het lijkt erop dat de hackers de 2FA (two-factor authentication) hebben misbruikt om toegang te krijgen tot de accounts. De bitcoin exchange Kraken waarschuwde al eerder voor deze technieken.

KeepKey is onder andere bekend van de gelijknamige hardware wallet en de software wallet Multibit HD. Naast de Twitter en e-mail hack lijken er ook neppe kloon websites gelanceerd door de hackers die erg veel lijken op de echte website van KeepKey. Darin geeft aan dat alleen KeepKey.com de enige echte website is.

Delen:
Tags

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin