John Mcafee rekent $105.000 per tweet

John McAfee, computerprogrammeur en oprichter van de gelijknamige antivirussoftware, onthulde dat hij $105.000 (dit komt neer op ongeveer €85,429) per tweet in rekening brengt om projecten en producten voor cryptocurrency te promoten.

Vorige week twitterde John McAfee dat het McAfee Crypto Team een gids heeft samengesteld en gepubliceerd over hoe de promotionele tweets precies werken. Dit Crypto team is een marketingbureau voor het promoten van Initial Coin Offering (ICO) en andere projecten in de cryptocurrency-industrie.

In de gids staat dat er sprake is van een zogeheten MCAFEE EFFECT en dat niets in de buurt komt van dit effect. Volgens het Crypto Team heeft een enkele tweet geresulteerd in meer dan één miljoen dollar aan investering in een bepaalde ICO. Hiernaast zijn meerdere cryptovaluta’s met meer dan 100% in prijs gestegen na een tweetje van meneer Mcafee.

McAfee’s website biedt een eenvoudige berekening voor de kosten per tweet: deel $ 105.000, door McAfee’s 810.000 Twitter-volgers. De “kosten per bereikte investeerder” zijn volgens de gids niet meer dan $ 0,13. McAfee promoot naar verluidt alleen die producten en diensten waar hij “echt in gelooft“.

Noemenswaardig is dat toen McAfee in een interview met Cointelegraph in januari 2018 werd gevraagd of iemand had geprobeerd om hem te betalen voor het promoten van hun project, hij negatief reageerde en de vraag ontweek:

“Er zijn zeker partijen geweest die geprobeerd hebben mij te betalen. Ik wil zeker niet praten over mijn persoonlijke financiën en hoe ik mijn geld verdien. En eerlijk gezegd vind ik het onbeleefd dat deze vraag aan mij wordt gesteld.”

 

 

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin