Japanse profvoetballer Honda krijgt betaald in cryptocurrency

De Japanse profvoetballer Keisuke Honda (32) wordt betaald in cryptocurrency door de exchange Bitpoint. Hij is hiervoor afgereisd naar Hollywood om een commercial op te nemen. Bekijk de video hier:

Cryptocurrency is heel populair bij de nieuwe generatie in Japan en bedrijven geloven dat ze hen meer aan zich kunnen binden door bekende leeftijdsgenoten te gebruiken in reclames. Het bedrag wat Honda gaat ontvangen ontvangen, is niet bekend gemaakt. Maar dat het in cryptocurrency is, is wel al bekend gemaakt. Honda zegt het volgende over deze ontwikkeling:

“Het thema van de promotiefilm spreekt mij erg aan omdat het overeenkomt met mijn eigen persoonlijke doel in het leven: elke dag streven om de beste [speler] ter wereld te worden. De opnames in Hollywood waren ook erg leuk, ik heb ervan genoten.”

Bitpoint ontving in juni een verbeteringsopdracht van de Financial Service Agency (FSA). De verbeteringsopdracht heeft geleidt tot “aggressieve bedrijfsuitbreidingen”. Daar zegt Bitpoint het volgende over:

“We werken sinds we het verslag op 23 juli hebben ingediend, hard aan de verbeteringen. Het is onze topprioriteit. Met deze promotievideo met Keisuke Honda willen we aantonen dat het managementsysteem versterkt wordt.”

In de Hollywood video wordt opgenomen hoe Honda aan het zweten is in een sportschool om een topspeler te worden. “Ik wil ‘s werelds nummer één zijn”, luidt de uitspraak.

 

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin