Israëlisch bedrijf vraagt toestemming aan autoriteiten om salarissen in Bitcoin te betalen

De Israëlische techsector heeft momenteel problemen om getalenteerde personen te vinden. Ze moeten steeds meer werknemers overhalen met hogere salarissen, aandelenopties en andere voordelen. Een bedrijf heeft misschien een nieuwe manier gevonden om technisch onderlegde medewerkers over te halen. Het voorstel is om salarissen in bitcoin te betalen. Het is nu alleen nog de vraag of de autoriteiten van het land het plan zullen toestaan.

Het tech bedrijf met een vestiging in Tel Aviv heet Spot.IM. Ze onderhandelen momenteel met de Israel Securities Authority (ISA) over het mogelijk maken van Bitcoin salarisbetalingen. Ook heeft het bedrijf de zaak onder de aandacht gebracht bij het Ministerie van Arbeid, dat zegt dat ambtenaren momenteel het voorstel onderzoeken. Spot.im wil dat elke medewerker die dat wenst het totaal of een deel van zijn salaris in bitcoin kan ontvangen. Hierdoor bespaard het bedrijf ook op de kosten om de Israëlische munt, de Shekel, om te zetten in een andere currency.

Spot.IM heeft verder nog niet zoveel te maken met cryptocurrency maar meer met de gevestigde internetindustrie. Het helpt namelijk bedrijven om sociale betrokkenheid en opmerkingen te beheren, belangrijke klanten zijn Time Magazine, NBC, Huffington Post, Engadget, Fox News. Het bedrijf heeft een totaal van ongeveer $38 miljoen opgehaald sinds het werd opgericht in 2012. De laatste financiering in november 2017 bracht $ 25 miljoen bijeen van onder andere de Russische miljardair Roman Abramovich en andere durfkapitalisten.

Hoewel de Israëlische wet officieel bitcoin nog niet erkent als een valuta, biedt het belastingstelsel wel ruimte om salarissen in Bitcoin te betalen. Spot.im zou dus niet de wet overtreden door geen toestemming te vragen aan de toezichthouders. Het lijkt erop dat het doel voornamelijk is om complicaties met het huidige banksysteem te voorkomen.

 

Delen:

Bas is het BitcoinBelgië team komen versterken in januari 2017. Hij is dol op schrijven en crypto. Dit doet hij het liefst vanaf een strand ergens in een land ver weg. Reizen is namelijk zijn andere passie. Gelukkig is de cryptomarkt 24/7 dus kan hij je op de hoogte houden van het laatste nieuws, ook al bevindt hij zich met regelmaat in een andere tijdzone!

Bezoek mijn Linkedin