Is bitcoin ooit gehackt?

In het verleden is er veel nieuws geweest over dat Bitcoin gehackt zou zijn. Omdat Bitcoin het protocol en de valuta open source zijn kan iedereen de broncode inzien en deze helpen verbeteren. Er zijn in het verleden verschillende zwakheden gevonden en gerepareerd. De antwoord op de vraag: “is bitcoin ooit gehackt?” is dus nee.

De bitcoin als valuta is echter nooit gehackt. Het nieuws waarin vermeld stond dat de bitcoin was gehackt klopt dus niet. Wel zijn er over de jaren verschillende Bitcoin bedrijven gehackt waarvan de exchange Mt. Gox een van de bekendste is. Bij de Japanse beurs werden destijds 850 duizend bitcoins gesloten van gebruikers.

Bitcoins beschermen

Wie zijn of haar bitcoins wilt beschermen kan deze het beste zelf beheren. Bitcoins laten staan bij een exchange zorgt voor veiligheid risico’s, de kans dat een exchange namelijk gehackt wordt is groter dan elke individuele gebruiker. Voor het aanhouden van grote aantallen bitcoins is het slim om te investeren in een hardware wallet.

Andreas Antonopoulos over Bitcoin beveiliging

https://www.youtube.com/watch?v=qrPpYT-1OLA

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin