Iraanse overheid maakt zich klaar om haar eigen cryptocurrency te lanceren

Volgens Iraanse mediarapporten maakt de Iraanse overheid zich klaar voor de lancering van haar eigen cryptocurrency. De Iraanse ‘Govcoin’ zou voornamelijk de financiële sancties moeten afkappen waardoor Iran minder toegang krijgt tot de globale economie.

Het nieuws over de nieuwe ‘Govcoin’ werd naar buiten gebracht door Alireza Daliri, de afgevaardigde voor investment affairs. Hij gaf hierbij wel aan dat er nog ‘pre-launch’ schoonheidsfoutjes moesten worden aangepakt.

De Govcoin is ontwikkeld in samenwerking met de CBI (Central Bank of Iran). ’We proberen de grondvesten neer te zetten om een binnenlandse digitale valuta te gebruiken. Deze valuta zou de overdracht van geld waar ook ter wereld moeten vergemakkelijken. Bovendien kan het een bruikbaar middel zijn wanneer Iran te maken heeft met een financiële sanctie.’ Aldus de woordvoerder van de CBI. 

Het idee om cryptocurrency te gebruiken als een manier om Amerikaanse financiële sancties te omzeilen, wordt niet voor het eerst geopperd. De Venezolaanse Petro was de eerste cryptocurrency met als doeleinde om sancties uit de weg te gaan. 

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin