Interview met Davy Stevens van BTCDirect

Wanneer en hoe ben je voor het eerst in aanraking gekomen met Bitcoin? In welke mate is je mening omtrent Bitcoin veranderd sinds de eerste keer dat je ermee in aanraking kwam?
Ik kwam medio 2012 voor het eerst in aanraking met Bitcoin, maar ben me er pas in het voorjaar van 2013 in gaan verdiepen. In het begin was ik nog vrij sceptisch, maar naarmate ik het beter
begon te begrijpen en de mogelijkheden ervan begon in te zien werd mij één ding duidelijk: Bitcoin is revolutionair en dé technologische uitvinding van het decennium.

Wat betekend Bitcoin momenteel voor jou?
Ik geloof erg sterk in de ideologie die een groot gedeelte van de Bitcoin community met elkaar deelt. We zijn de afgelopen decennia veel te afhankelijk van de grote banken geworden. Zij hebben alle financiële macht naar zich toe getrokken en dienen al tijden niet meer de reële economie maar onttrekken door allerlei onbegrijpbare constructies juist geld hieruit.

Bitcoin biedt de mogelijkheid om om de banken heen te werken en weer een stuk financiële vrijheid terug te nemen en tegelijkertijd de banken te dwingen om zich weer dienstbaar op te
stellen.

Daarnaast doet globalisering grenzen vervagen. Dat is een trend die niet te stoppen valt. Het internet brengt mensen uit alle windstreken van de wereld met elkaar in contact. Een
grensoverschrijdende valuta die frictieloos over dat internet vloeit lijkt mij dan ook volkomen logisch.

Last but not least geeft het mensen die hun vermogen zien verdampen omdat de ECB naar 2% geldontwaarding per jaar streeft een mogelijkheid om een gedeelte van dat vermogen te investeren in een valuta die van nature een deflationair karakter heeft.

Welke motivatie had je als starter om BTCDirect op te richten?
Toen ik mijn eerste bitcoin wou kopen stond de koers om en nabij de €70. Ik moest echter eerst geld overmaken naar een Poolse bankrekening en een kopie van mijn
legitimatiebewijs naar Japan sturen, waar wijlen Mt.Gox gevestigd was. Tegen een koers van €105 heb ik uiteindelijk mijn eerste bitcoin kunnen kopen.

btcdirect logoUit deze frustruatie is uiteindelijk het idee ontstaan om een platform op te richten waar mensen met het grootste gemak en met de betaalmogelijkheid van hun keuze de wereld van Bitcoin konden betreden. We zijn nu bijna twee jaar verder en dat platform heeft inmiddels duizenden gebruikers, missie geslaagd dus!

Maar we zijn niet van plan om achterover te leunen, ook dit jaar willen we weer een aantal diensten lanceren die het gebruiksgemak verder zullen doen toenemen.

Hoe zie je de toekomst in voor Bitcoin? Kan Bitcoin concurreren met banken binnen Europa?
Cryptocurrencies zullen nooit meer verdwijnen. Het zal de komende jaren ‘aanhaken of afhaken’ worden voor de banken. Bitcoin staat voor financiële innovatie, en die laat zich de komende jaren niet afstoppen. Je hoort nu al van verscheidene banken dat ze al een tijd aan het experimenteren zijn met de onderliggende Blockchain technologie.

Heb je ooit al goederen / diensten aangekocht met Bitcoins? Zo ja, waar was dit?
We rekenen regelmatig een lunch in bitcoin af via thuisbezorgd.nl en er is hier in Nijmegen een café dat bitcoins accepteert. Daarnaast betalen we regelmatig wat advertentieruimte en freelancers met bitcoin. Als je eenmaal een bitcointransactie hebt gedaan vraag je jezelf af waarom al die andere betaalmethodes zo veel tijd in beslag nemen!

Welke communities kan je aanraden of bezoek je zelf regelmatig eens?
Onze belangrijkste communicatiekanalen lopen via social media. Via onze twitter, facebook en Google+ houden we iedereen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent Bitcoin en BTCDirect.
Tevens bezoek ik regelmatig het bitcointalk forum en haal ik mijn nieuws vaak van coindesk.com, coincourant.nl en natuurlijk van deze site.

Welke tip kan je meegeven aan Bitcoin beginners?
Bitcoin staat onder andere voor vrijheid, maar met die vrijheid komt ook verantwoordelijkheid kijken. Sla je bitcoins veilig op, maak een back-up en en wees kritisch welke dienstverleners wel of niet te vertrouwen zijn. Gelukkig zijn er inmiddels een flink aantal partijen die zichzelf hebben bewezen als veilige en betrouwbare dienstverleners en die daarmee een belangrijke rol vervullen in de verdere acceptatie van Bitcoin.

Voor iedereen die nog niet bekend is met Bitcoin hebben wij een aantal instructievideo’s op onze website geplaatst over hoe je snel en veilig een bitcoinwallet kunt aanmaken en hoe je binnen luttele minuten over je eerste bitcoins kunt beschikken.

Davy Stevens is Chief Communications Officer en mede-oprichter bij BTC Direct, samen met zijn team trachten ze Bitcoin bereikbaar en begrijpbaar te maken. Via hun gebruiksvriendelijke platform dat je hier kan vinden, helpen ze de verdere acceptatie van Bitcoin.

[su_note note_color=”#bdd93d” radius=”9″]➥ BTC Direct uitproberen? Koop je bitcoins bij BTC Direct:[/su_note]

[btcdirect]

Met dank aan Davy Stevens om deel te nemen! Heb je zelf interesse om een interview af te leggen? Neem dan gerust contact op.

Delen:
Tags

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin