Interview met Koen G. uit Vlaanderen

Wanneer en hoe ben je voor het eerst in aanraking gekomen met Bitcoin?
Goh dat herinner ik me niet zo goed meer ik ben in 2010 ergens over een gerelateerd artikel gestruikeld online en vond het wel boeiend. Jammer genoeg ben ik toen niet kunnen beginnen minen (wat toen nog zinvol was op GPU’s) omdat m’n ouders er wat op tegen hadden dat ik m’n computer 24/7 zou laten draaien…
Ik heb m’n eerste bitcoins gekocht toen ze nog € 10 waren en verkocht toen ze € 15 waren, een beslissing waar ik nog steeds spijt van heb, toen heb ik gezworen ze nooit meer te verkopen.

De eerst volgende keer dat ik er kocht was rond de € 50 omdat ik de prijsstijging van april zag aankomen (waar hij tot nu € 200 ging en door de ddos aanval en veel panic sellers op de toen dominante Mt.gox terug viel naar € 75 en langzamerhand weer recupereerde naar zo’n € 150) .

Wat betekend Bitcoin momenteel voor jou: Een middel om te beleggen, wereldwijde toepassing van het betalingssysteem, iets anders …?
All the above & more, boven alles vind ik het idee er achter inspirerend, een wereldwijde currency waar geen overheid of bedrijf macht over kan uitoefenen, waarbij inflatie onmogelijk is en wiens waarde volledig bepaald word door de markt.

Zoals de meeste verkies ik momenteel het merendeel van m’n coins op te potten, maar ik gebruik ze ook om enkele kleinigheden mee te betalen.

BitcoinBelgie interview

Bitcoin

Via welke dienst / Op welke manier koop of verkoop je Bitcoins?
Dat zijn er al enkele geweest, zoals zovelen ben ik begonnen met ze te kopen en verkopen op Mt.Gox waar ik nooit problemen mee heb gehad. Vervolgens heb ik n heel deel verkocht op bitcoin-24 in de verwachting dat ik het geld sneller zou hebben (Duits bedrijf) maar dat was net voor daar de problemen begonnen, ik had van hun wel ‘n melding ontvangen dat de overschrijving zou worden gemaakt maar heb deze nooit aangehad en begin stilaan te vrezen dat ik dit ook nooit zal weerzien.
Tenslotte verkies ik tegenwoordig face-to-face te kopen aan de hand van localbitcoins + zo leer je ook eens een mede bitcoiner kennen 🙂 .

Hoe zie je de toekomst in voor BItcoin?
Goh, momenteel rooskleurig. Het geld dat ik er heb insteken laat ik er in steken of het nu naar 1 miljoen of 0 gaat (en dat zijn zowat de opties, slagen of falen). Zelf heb ik er vertrouwen in dat het een succes word.

Heb je ooit al goederen / diensten aangekocht met Bitcoins? Zo ja, waar was dit?
Ja o.a m’n usenet accountje bij usenetbucket, een Dürüm van de Turk in het dorp via pizza.be, af en toe ‘n Humble Gamebundle en een boek op amazon dankzij snapcard.

Welke communities kan je aanraden of bezoek je zelf regelmatig eens?
De belgische, nederlandse, en algemene bitcoin sub-reddits en de bitcoin&co groep op Facebook.
Voor de lezers die Engels kunnen zou ik ook de podcasts Let’s Talk Bitcoin! en Plan B en de Ed & Ethan’s Bitcoin Cast.

Welke tip kan je meegeven aan Bitcoin beginners?
Alvorens je begint, probeer ja wat in te lezen over hoe het allemaal werkt, en hoe je je bitcoins veilig wilt bewaren (er is wallet software voor je computer, smartphone, webwallets,paperwallets).

Als je kiest voor software op je pc vermijd dan bitcoin-QT (de standaard app) maar kies voor een thin wallet zoal electrum op windows en mycelium voor android omdat deze niet de hele blockchain moeten downloaden wat enkele gigabytes en veel tijd inneemt, ook kun je dankzij de techniek van electrum op basis van een woordenreeks je wallet recupereren op eender welke computer door het te installeren en diezelfde reeks in te geven.

Met dank aan Koen G. om deel te nemen! Heb je zelf interesse om een interview af te leggen of zijn er prangende vragen die je wilt beantwoord zien? Neem dan gerust contact op.

Delen:
Tags

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin