Interview met Kris van Bitcoinbelgie.be

Wanneer en hoe ben je voor het eerst in aanraking gekomen met Bitcoin?
De eerste keer was toen Bitcoin in het nieuws was gekomen in april. Na het even snel te Googlen en wellicht op de verkeerde sites te zijn terechtgekomen, heb ik er toen weinig aandacht meer aan besteed. Het was vooral moeilijk om het systeem te begrijpen.

In oktober begon bitcoin opnieuw de actualiteit te stelen, vooral met het artikel over de Noorse student die zichzelf als ‘early adopter’ een appartement kocht met zijn winst na het herontdekken van zijn bitcoins. Diverse redenen lagen aan de basis eigenlijk waardoor ik besloot om eens diepgaander onderzoek te voeren naar bitcoins. Het duurde niet lang voor ik volledig verkocht was aan het systeem en de mogelijkheden!

BitcoinBelgie interview

Bitcoin

Wat betekend Bitcoin momenteel voor jou: Een middel om te beleggen, wereldwijde toepassing van het betalingssysteem, iets anders …?
Op dit moment is bitcoin voor mij een middel om in te beleggen. Om het te gebruiken als betaalmiddel zou het nuttig zijn dat de koers iets minder volatiel is. Nochtans wordt wel al gebruik gemaakt aan realtime transacties zodat webshops geen risico lopen om verlies te maken. De grootste zorg voor velen om hun bitcoins te besteden, is wellicht de schrik dat het later veel meer waard kan worden. Niemand kijkt graag terug naar het verleden om de concluderen dat de pizza die hij heeft gekocht, de dag van vandaag 1.000 euro zou kosten. Dat houdt velen tegen.

Van zodra bitcoin relatief stabiel is in waarde, denk ik dat het een perfect betaalmiddel kan zijn om wereldwijd te gebruiken. Het zal volgens mij dus nog wat tijd vergen.

Via welke dienst / Op welke manier koop of verkoop je Bitcoins?
Na heel wat zoeken zijn we terechtgekomen op de Exchange van kraken.com: De dienst is relatief nieuw, heeft wel een laag handelsvolume maar lijkt ons zeer betrouwbaar en ook qua beveiliging is het duidelijk dat ze hierin moeite hebben gestoken.

Hoe zie je de toekomst in voor Bitcoin?
Om deze vraag te beantwoorden, net nu bitcoin terug in een neerwaartse trend zit, is toch wel grappig. Toch zie ik in de Bitcoin nog veel waardevoller te worden dan nu het geval is. Dalende prijzen houdt ook in dat de ‘kleine man’ sneller het gevoel zal hebben dat Bitcoins voor hen weer haalbaar zijn. 1BTC kopen aan 1.000 dollar leek toch mensen toch in de weg te staan. Met de adoptie van mBTC is wel al het duidelijke signaal gesteld: 1mBTC zou dan 1 dollar waard zijn en dat scheelt alweer een pak mentaal.

Heb je ooit al goederen / diensten aangekocht met Bitcoins? Zo ja, waar was dit?
Eenmalig een pizza via pizza.be om het even uit te testen. Dat is heel vlot verlopen. Als grote shops zoals Ebay, Amazon, … Bitcoin zouden accepteren dan zou voor velen een struikelblok toch wegvallen en dat zou ook de integratie van de bitcoins bij het algemeen publiek ten goede komen.

Welke communities kan je aanraden of bezoek je zelf regelmatig eens?
Ik bezoek eigenlijk alles wat ik maar kan vinden over bitcoins. Om snel aan informatie te komen zou ik als beginner de site bitcointalk.org aanraden en misschien ook Reddit waar veel over bitcoins gesproken wordt.

Welke tip kan je meegeven aan Bitcoin beginners?
Om Bitcoins en het achterliggende systeem te leren begrijpen ben ik zelf gestart met deze website. Ik voel dan ook aan dat BitcoinBelgie.be een goed startpunt is. Lees je rustig in, probeer eventueel enkele wallets uit om een idee te krijgen hoe het werkt op je computer en volg ons stappenplan om te starten met een simpele online wallet en om snel je eerste bitcoins te verdienen:
1. Bitcoin Wallet aanmaken
2. Gratis je eerste bitcoins verdienen
3. Bitcoins aankopen

Heb je zelf interesse om een interview af te leggen of zijn er prangende vragen die je wilt beantwoord zien? Neem dan gerust contact op.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin