Intel bespaart energie met nieuw bitcoin mining proces

Intel, de op een na grootste computerchip fabrikant ter wereld, heeft een patent weten vast te leggen voor energie besparende hardware. Volgens het patent genaamd “Optimized SHA256 Datapath” zou deze technologie het energie gebruik van Bitcoin met 15 procent kunnen verminderen.

SHA256-algoritme
Op 27 november heeft het Patent and Trademark Office (USPTO) in de Verenigde Staten het patent voor het SHA256-algoritme goedgekeurd. Opvallend is dat het patent al werd ingediend op 29 juni 2016.

De uitvinding claimt een efficiëntere mining processor te zijn met hardware versnellers waardoor het algehele stroomverbruik lager is dan bij de huidige mining machines. De beschrijving van het octrooi is 29 pagina’s lang en bevat cijfers die het verwerkingssysteem illustreren. De uitvinding zou uit verschillende dingen kunnen bestaan, zoals een “chipset, of een gedeelte van een chipset”.

Het Intel-octrooi legt uit dat de technologie van Bitcoin het double spending probleem oplost, maar benadrukt verder dat de processors die cryptocurrency’s aan het minen zijn enorme hoeveelheden energie verbruiken. Intel zegt dat sommige “clusters van SHA-motoren” meer dan 200 watt verbruiken. Hier wil Intel met de nieuwe uitvinding verandering in brengen.

Intel & Crypto
Dit is niet de eerste keer dat Intel zich in de crypto wereld begeeft. Op het Money 20/20 event in 2016 kondigde Copay een samenwerking aan met Intel. Copay garandeerde haar gebruikers destijds een ‘hardware security level’ door gebruik te maken van Intel’s Software Guard Extension (SGX). Een jaar later kondigde ook Ledger een samenwerking aan met Intel.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin