ING experimenteert met blockchain-technologie

ING Bitcoin Koers

ING experimenteert met blockchain-technologie. Dit heeft hoofd transactieservices bij de financiële instelling Mark Buitenhek vanavond via RTL Nieuws naar buiten gebracht. Gesuggereerd wordt dat het (onder meer) om de Bitcoin-blockchain zou gaan.

De ING zou vooral geïnteresseerd zijn in de snelheid van transacties die blockchain-technologie kan realiseren. “Wat we hebben gedaan de afgelopen twintig jaar, is bouwen op wat we in de jaren zeventig en tachtig hebben neergezet,” legt Buitenhek uit. “We zijn steeds sneller gaan verwerken, tot wat we vandaag kunnen. Dan zoek je op een gegeven moment naar de laatste doorbraak om alles direct te kunnen verwerken, en dus testen wij als ING blockchain-technologie.”

Buitenhek verwacht dat de integratie van blockchain-technologie het gebruiksgemak van klanten danig zou kunnen verbeteren: “Dat betekent dat als je in het weekend geld overmaakt naar iemand die niet bij ING bankiert, dat het ook in twee seconden gaat. Dat betekent dat als je in een winkel staat, dat je vanaf je app onmiddellijk kan betalen in plaats van dat je een kaart nodig hebt of iets anders. Dat zijn de voordelen die er uiteindelijk voor een consument aan zitten.”

ING is niet de eerste Nederlandse bank die serieus met Bitcoin- en blockchain-technologie bezig is.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin