India wil verbod op crypto beëindigen

Gaat India mogelijk een einde maken aan zijn huidige beperking op het gebied van cryptocurrency? Volgens de krant de New India Express zou het antwoord op deze vraag wel eens “ja” kunnen zijn.

Een interdisciplinair comité opgericht door de Indiase regering heeft recent overlegd over het handhaven van het verbod. Ze hebben hierbij gesproken over de cryptocurrency activiteiten in het land en de voorstanders zijn voor regulering maar willen niet meer volledig verbieden.

Gaat Crypto dan terugkeren naar India?

Een anonieme hoge functionaris legde uit:

“We hebben al twee vergaderingen gehad. Er bestaat een consensus dat cryptocurrency niet als volledig illegaal kan worden afgedaan. Het moet gelegaliseerd worden met sterke wetten en regels. De beraadslagingen om dit te doen zijn al begonnen.”

India probeerde eerst de verkoop en transacties van cryptocurrencies te verbieden in april 2018. De centrale bank van het land (de Reserve Bank of India) heeft dit bekend gemaakt in de eerste beleidsverklaring van het fiscale jaar 2018. De reden hiervoor was de volatiliteit en de cyber diefstallen en daarom mochten banken niet langer samenwerken met bedrijven of agentschappen die in cryptocurrencies handelen.

De centrale bank verklaarde hierover:

“Met het oog op het bijbehorende risico is besloten dat entiteiten die worden gereguleerd door de RBI, met onmiddellijke ingang geen zaken meer mogen doen met individuen of zakelijke entiteiten die te maken hebben met cryptocurrency.”

Veel op cryptocurrency gebaseerde bedrijven hadden dit verbod niet zien aangekomen. Sathvik Vishwanath een van de medeoprichters van Unocoin – legde uit:

“Geen enkele andere speler in India had dit voorzien en het kwam als een schok. Mensen probeerden alles te verkopen omdat ze geen betaling meer konden verwachten in de komende tijd.  af ​​te sluiten omdat ze denken dat ze na drie maanden niet meer kunnen uitbetalen. Het verkoopvolume in Bitcoin steeg in één dag 1,5 keer en de prijs is met tien procent gedaald van wat het idealiter zou kunnen zijn. “

Het Crypto verbod is ongeveer acht maanden geleden in gang werd gezet maar het interdisciplinaire comité is slechts een jaar eerder pas opgericht. Waarom zou India een instantie oprichten om cryptocurrencies te beheren als het van plan was ze te verbieden?

Het comité bestaat uit vertegenwoordigers van de overheid, banken en ‘relevante instanties’. Het oorspronkelijke doel van de commissie was om private valuta’s te verbieden die regelmatig in India circuleren. Maar het ziet er naar uit dat ze dit niet meer willen verbieden. Een nieuwe vergadering is al gepland voor januari. De commissie is ook door het hooggerechtshof van het land bevolen om tegen februari 2019 duidelijke wetgeving te maken met betrekking tot cryptocurrency exchanges.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin