Categories: Rubrieken

ICO platform van Binance is klaar voor lancering

Binance zal in 2019 maandelijks een ICO (initial coin offering) aanbieden op Launchpad, het token platform van het bedrijf. Er zijn al twee ICO’s bekendgemaakt voor komend jaar: BitTorrent van TRON en Fetch.ai.

Met Launchpad wil Binance de ICO methode, die gebaseerd is op cryptocurrency, verder legitimeren. Binance laat in een aankondiging weten dat niet zomaar ieder bedrijf hun ICO op Launchpad kan aanbieden. Alle bedrijven ondergaan een selectieproces om zeker te stellen dat ze voldoen aan de relevante wetgeving, dat ze een legitiem bedrijfsplan hebben, en dat ze bevorderlijk zullen zijn voor het cryptocurrency ecosysteem.

Launchpad platform als veilige omgeving

Changpeng Zao, oprichter en CEO van Binance, verklaarde: “In 2019 zal Binance Launchpad helpen met het opstarten van projecten die het cryptocurrency ecosysteem als geheel dienen. Mensen over de hele wereld kunnen hiervan profiteren. Het aanbieden van token verkoop op het Launchpad platform maakt deel uit van onze voortdurende inspanningen om een ​​veiliger en opener omgeving te creëren voor de lancering van tokens. Zo hopen we een gezondere markt te creëren in 2019 en daarna.”

Binance Launchpad is echter niet beschikbaar voor gebruikers in de Verenigde Staten, China, Zuid-Korea, en verschillende andere landen. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het rechterlijke grijze gebied rond ICO’s, die in sommige gebieden (nog) illegaal zijn.

BitTorrent en Fetch.ai als eerste aangeboden

In de zomer van 2017 haalde de blockchain startup TRON 70 miljoen dollar op voor zijn eigen ICO. Afgelopen jaar kocht het bedrijf voor 140 miljoen dollar BitTorrent, een systeem om peer-to-peer bestanden uit te wisselen. Met meer dan 100 miljoen maandelijkse actieve gebruikers was het een van de meer spraakmakende overnames door een blockchainbedrijf in 2018. De nieuwe BTT-token voegt een cryptocurrency-element toe aan de uTorrent-software en laat gebruikers betalen voor snellere downloads.

Fetch.ai beschrijft zichzelf als een “gedecentraliseerde digitale weergave van de wereld waarin autonome software agents nuttig economisch werk verrichten.” Per bedrijf leveren deze agents gegevens of verlenen ze diensten met behulp van “smart ledger technology” in ruil voor Fetch Tokens. Dit is de eigen cryptocurrency van het netwerk. Fetch.ai beweert dat zijn technologie mogelijkheden biedt in de sectoren van hospitality, transport, energie en supply chain.

Er is vooralsnog geen tijdsindicatie gegeven wanneer de ICO’s voor BitTorrent en Fetch.ai zullen beginnen.  De Launchpad website zegt enkel “coming soon”.

Roy Spies

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Recent Posts

  • Overige Altcoins

Armoede oplossen? Dat kan met de blockchain van Tezos

Ryan Jesperson is de directeur van Tezos en hij is er zeker van dat Tezos een voordeel heeft ten opzichte…

1 dag ago
  • Overige Altcoins

BitTorrent kondigt Bittorrent Token Airdrop (BTT) aan voor Tron (TRX) bezitters

De verkoop van de BitTorrent token zou een van de grootste en meest besproken ICO's van het jaar kunnen worden.…

2 dagen ago
  • Koers

Technische analyse van Bitcoin, Ether en Ripple

De bitcoin prijs beweegt nauwelijks sinds het begin van deze week. De prijs lijkt zich te bevinden tussen wal en…

5 dagen ago
  • Bitcoin

BitPay heeft vorig jaar meer dan een miljard dollar aan crypto betalingen verwerkt

De in de Verenigde Staten gevestigde crypto betaling processor BitPay zegt dat het vorig jaar meer dan één miljard dollar…

6 dagen ago
  • Ethereum

Uitgesteld: Ethereum’s Constantinople update heeft beveiligingsprobleem

De langverwachte Constantinople upgrade van Ethereum is net uitgesteld nadat een kritieke kwetsbaarheid werd ontdekt in een van de geplande…

7 dagen ago
  • Koers
  • Rubrieken

Koers analyse: Bitcoin prijs beweegt nauwelijks

De bitcoin prijs is volatiel en kan soms als een stuiterbal op en neer gaan. Vorige week ging de waarde…

1 week ago