HTC komt mogelijk 22 oktober met Blockchain telefoon

De Taiwanese elektronica- en smartphoneproducent HTC heeft afgelopen zaterdag een teaser uitgebracht over de blockchain telefoon. In mei bleek dat het bedrijf aan dit apparaat werkt en dat de telefoon Exodus gaat  heten. HTC geeft aan dat het product decentrale applicaties (dApps) gaat ondersteunen en een ‘ingebouwde veilige hardware wallet’ zou hebben.

Onlangs heeft HTC een nieuw Instagram account gemaakt genaamd ‘htc.exodus’ en stuurt hier berichten over de komende Exodus. In een korte clip verwijst het bedrijf niet naar de specificaties, maar eindigt met de suggestieve cijfers “10.22”. Dit zou kunnen betekenen dat het product volgende maandag (22 oktober) al kan worden uitgebracht.

Het team dat aan het apparaat werkt heeft ook de website www.htcexodus.com gemaakt met de volgende informatie:
Onze visie is om het blockchain ecosysteem uit te breiden door ‘s werelds eerste telefoon te ontwikkelen die is toegewijd aan gedecentraliseerde applicaties en beveiliging. Met de release van de HTC Exodus kunnen we dit nu realiseren”.

Phil Chen is de verantwoordelijke voor decentrale producten (Chief Decentralizing Officer) bij HTC en hij gaf in mei aan dat het nieuwe model telefoon blockchain protocollen zoals Bitcoin, Ethereum, Lightning Network, Dfinity en meer zou ondersteunen. Chen merkt ook op dat HTC bekend staat voor het nemen van risico’s en wees erop dat het de eerste partij was die het Android besturingssysteem gebruikte. Halverwege juli vertelde Chen aan The Verge dat zijn bedrijf tegen het einde van 2018 klaar zou zijn om de telefoon te lanceren. Hij voegde eraan toe dat degenen die een Exodus willen kopen ongeveer $1.000 moeten betalen. Dit is ongeveer dezelfde telefoon als de blockchain telefoon van Sirin Lab, de Finney.

Delen:

Bas is het BitcoinBelgië team komen versterken in januari 2017. Hij is dol op schrijven en crypto. Dit doet hij het liefst vanaf een strand ergens in een land ver weg. Reizen is namelijk zijn andere passie. Gelukkig is de cryptomarkt 24/7 dus kan hij je op de hoogte houden van het laatste nieuws, ook al bevindt hij zich met regelmaat in een andere tijdzone!

Bezoek mijn Linkedin