Hoeveel wordt een bitcoin waard

De prijs van een bitcoin wordt bepaald door vraag en aanbod. Als de vraag naar bitcoins toeneemt, neemt de prijs toe en als de vraag afneemt, neemt ook de prijs af. Dat is inmiddels wel duidelijk.

Maar wat zou een bitcoin waard kunnen worden? 10.000 of zelfs een miljoen euro? Steeds meer bitcoin gebruikers zien de munt als niet alleen de oplossing voor het zogenaamde fiat geld, maar ook als belegging is de munt steeds interessanter. De Chinezen lijken het voortouw te nemen, de bitcoin is door het Nederlandse FD zelfs als ‘Chinese munt’ uitgemaakt. Begrijpelijk want de handelsvolumes van de Chinese bitcoin exchanges liegen er niet om. Toch is de bitcoin, een munt van ons allemaal, zeg maar gerust een wereldmunt. Waarom een wereldmunt? Omdat de bitcoin steeds vaker wereldwijd wordt gebruikt om waarde van persoon naar persoon te versturen. Of de digitale valuta in de nabije toekomst de 10.000 euro zal aantikken is voor iedereen een raadsel, ondernemers als Bill Gates en Roger Ver lijken in ieder geval een meerwaarde te zien in de bitcoin.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin