In het bezit van aardig van bitcoins of andere cryptovaluta? Of ben je van plan om een flink bedrag in bitcoins of andere cryptocurrencies te gaan investeren? Dan is het tijd om serieus na te gaan denken over de beveiliging van jouw bitcoins. Een bitcoin hardware wallet is de oplossing.

De meest bekende hardware wallets op dit moment zijn de KeepKey, Ledger Nano S en Trezor. Deze apparaten hebben veel weg van een bankieren apparaat als de Belfius kaartlezer of Digipass. Het voordeel van zo’n apparaat is dat het beschermt tegen vrijwel alle vormen van malware en je bitcoins dus niet zomaar gestolen worden door bijvoorbeeld hackers. Een ander voordeel is dat het kinderlijke eenvoudig is om een backup te maken van je wallet in de vorm van een recovery seed.

[easy-pricing-table id=”13293″]

Bitcoin backup bij een hardware wallet

Bij het aanmaken van een hardware wallet wordt er als eerst gevraagd een X aantal woorden op te schrijven, dit is de zogenaamde recovery seed. Deze seed geeft een gebruiker altijd toegang tot zijn of haar bitcoins, zelfs als het kastje kapot gaat. De 12, 18 of 24 woorden dienen veilig bewaard te worden en niet met andere gedeeld te worden.

Na het genereren van de seed wordt er bij de meeste wallets gevraagd om een vier cijferige pincode te kiezen. Dit is de pincode die gebruikt gaat worden als je wilt inloggen in je bitcoin wallet of als je een transactie wilt versturen. Als iemand te vaak de pincode verkeerd intoetst, dan reset het apparaat zich uit veiligheid. Om weer bij de bitcoins te kunnen komen moet je jouw recovery seed invoeren.

Ledger hardware wallet

Ledger is een Frans bedrijf gevestigd in Parijs en staat bekend om haar ruime keuze aan hardware wallets. Met een breed aanbod hardware wallets met ieder zijn eigen prijs is het zeker een interessante fabrikant. Hieronder vindt je een totaal overzicht van de aangeboden wallets in tabelvorm. Onder de tabel wordt op elke wallet van Ledger ingegaan.

[table id=5 /]

De Ledger Blue is het meest geavanceerde hardware apparaat op de markt. Het apparaat beschikt standaard over meerdere applicaties (apps) voor verschillende cryptovaluta als bitcoin, litecoin, ethereum en dash. De Blue beschikt ook over enterprise-level beveiliging als het aankomt op cryptografie en is een licht apparaat dat volledig is ontworpen en gebouwd in Frankrijk. De hardware wallet is kleiner dan een iPhone 8 waardoor het gemakkelijk mee te nemen is. De Ledger Blue is te bestellen op de officiële website van het bedrijf en heeft een levertijd van ongeveer twee á drie werkdagen. In onderstaande video zie je de Blue in actie als deze een nieuwe wallet seed aanmaakt.

De meest populaire hardware wallet van Ledger is de Nano S, de opvolger van de Nano. Met zijn kleine formaat is de Nano S gemakkelijk mee te nemen en beschikt het over een eigen OLED scherm + twee fysieke knoppen. Het apparaat ondersteunt ook meerdere cryptovaluta zoals bitcoin en ethereum. Voor een leuke prijs biedt de Nano S ongelofelijk veel.

De Ledger Nano S en Ledger Blue bieden voor de volgende cryptovaluta ondersteuning: bitcoin, dash, dogecoin, ethereum, komodo, litecoin, stratis, zcash en ripple.

Trezor hardware wallet

Het bedrijf Satoshilabs is verantwoordelijk voor de productie van de allereerste hardware wallet genaamd Trezor. Satoshilabs is een bedrijf uit de Tsjechische hoofdstad Praag. De Trezor is enorm populair onder een grote groep gebruikers omdat het apparaat erg simpel is. De Trezor kun je direct hier bestellen.

[table id=6 /]

 

KeepKey hardware wallet

KeepKey is een Amerikaans bedrijf dat de gelijknamige KeepKey hardware wallet heeft ontwikkeld. Wie zijn bitcoins veilig wilt opslaan en zich geen zorgen wilt maken over malware en virussen is bij KeepKey aan het juiste adres.

[table id=7 /]

Met een prijs kaartje van $99,00 is het apparaatje even duur als de Trezor en iets duurder dan de Ledger Nano S. De KeepKey is te bestellen via de officiële website en is makkelijk af te rekenen door gebruik te maken van PayPal. De levertijd is wel wat langer doordat het apparaat uit Amerika komt.

Widget Image
Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.