Handleiding altcoins minen. Deel 6: Remote met Teamviewer.

BAMT is gemaakt om te minen met een computer zonder dat daar een scherm voor aangesloten moet zijn. Er zijn diverse mogelijkheden om vanop afstand in te loggen op je mining pc en van daaruit alles op te volgen. Een optie is via Teamviewer.

Andere opties kunnen zijn:

  • Via SHH: bijvoorbeeld via het programma ‘Putty’ dat je op je desktop kan installeren of ‘Juicessh’ dat op een smartphone kan gezet worden.
  • Via een remote verbinding via een Windows computer (RDS connectie): lukt perfect binnen het netwerk, maar inloggen vanaf een andere locatie kan moeilijk zijn en is ons ook nog niet gelukt.

Teamviewer installeren.

De meest voor de hand liggende optie is dus om Teamviewer te installeren. Hiermee kan je op eenvoudige wijze vanaf eender welke locatie inloggen op je mining computer en het is ook nog eens gratis in gebruik. De installatie is relatief eenvoudig met onderstaand stappenplan:

Teamviewer

Teamviewer

Ga naar teamviewer.com
Download de volledige versie voor Windows en installeer het op je Windows computer. Zet tegelijkertijd een account op zodat je iets later je rigs kan linken aan je mailadres.

Op je BAMT machine, download de 32 bit versie door op het start menu te klikken, vervolgens “Root Terminal” te kiezen en dan in te typen:
wget http://download.teamviewer.com/download/teamviewer_linux.deb
Installeer het programma door in te typen:
dpkg -i teamviewer_linux.deb

Start vervolgens teamviewer. Dit kan je doen door “ALT+F2” in te drukken en daarin “teamviewer” te typen.
Eens Teamviewer tevoorschijn komt is het tijd om alles in te stellen. In het menu bij “Extras > Options” dien je in te stellen:

  • General: Display name -> Zet hier een naam voor de pc in, zoals bijvoorbeeld “mining rig 1”
  • General: Start Teamviewer with windows -> Vink dit voor alle zekerheid maar aan, ook al zitten we niet op Windows
  • General: Account assignment -> Klik “assign to account” en zet daarin je email en wachtwoord van een van de vorige stappen
  • Security: Plaats een wachtwoord voor “unattended access”. Dit betekend dan ook dat Teamviewer niet bij elke connectie een nieuw wachtwoord genereert.

Via de webinterface van Teamviewer kan je nu makkelijk inloggen op je minig computer. Het neemt werkelijk het beeldscherm over.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin