Gerucht: Circle wilt mogelijk cryptocurrency beurs Poloniex overnemen

Volgens een bericht van blockchain-technologie blog Modern Consensus, is Circle (een app voor het versturen van geld) geïnteresseerd om de Amerikaanse cryptocurrency beurs Poloniex over te nemen. Moderne consensus noemde twee niet nader genoemde bronnen die informatie hadden over de mogelijke deal.

Raj Date, een bestuurslid van Circle, zei het volgende over het gerucht: “I can’t comment on anything like that. I’m actually in Europe right now. Thanks for the reach out.”

Ari Paul, de CIO bij het bedrijf BlockTower Capital, ontkende de legitimiteit van elke deal op Twitter, citeerde zijn eigen bron bij Circle en noemde het Modern Consensus-artikel “nepnieuws”.

Modern Consensus is een blog opgericht door Ken Kurson, voormalig hoofdredacteur van de New York Observer, die technologienieuws bespreekt in de cryptocurrency- en blockchain-sferen.

Een andere twitter-gebruiker reageerde op Paul die twijfelde aan zijn vermeende Circle-bron, aangezien Kurson zijn reputatie op het spel zette door het nieuws te publiceren:

Circle, dat in 2015 in een financieringsronde $ 50 mln ontving van Goldman Sachs, bevat Circle Pay voor fiat-transfers, Circle Trade als liquiditeitsverschaffer van cryptocurrencies en zal binnenkort Circle Invest toevoegen, een app waarmee consumenten kunnen investeren in crypto-markten.

Poloniex is momenteel de 14e grootste crypto-exchange met 24-uursvolume op CoinMarketCap en verhandelt een totaal van bijna $ 300 miljoen op de dag. Met de exchange kunnen gebruikers 68 verschillende munten inruilen, een enorm aantal in vergelijking met andere exchanges.

 

 

Vrij vertaald op basis van dit artikel.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin