Gemini verkrijgt verzekering voor online cryptocurrency opslag

Gemini is een cryptocurrency exchange die is opgericht door de Winklevoss tweeling. Volgens een aankondiging van Gemini’s hoofd van beveiliging Yusuf Hussain is de exchange erin geslaagd om een verzekeringsdekking te verkrijgen voor de hot wallet. Dit is nodig om de digitale activa (hot wallet) veilig te stellen van de exchange.

Hussain verklaarde dat het bedrijf blij is om dit nieuws aan te kondigen. De toegevoegde beveiliging helpt in onze missie om de toekomst van geld te bouwen. Klanten hebben nu extra beveiliging op het platform om de verhandelde cryptocurrencies op te slaan. Deze verzekering komt als onderdeel van de nieuwe dekking die de huidige Amerikaanse depositogarantie van de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) aanbiedt.

Het nieuws biedt meer zekerheid voor de exchange maar het zou ook kunnen leiden tot meer veiligheid in de cryptocurrency industrie in het algemeen. Zoals Hussain schreef:

“Dit is niet alleen een enorme overwinning voor Gemini klanten, maar dit is ook een overwinning voor de bredere crypto industrie bij het bevorderen van consumentenbescherming.”

Het nieuws komt nadat Winklevoss tweeling de lancering van de Gemini dollar aankondigde.Een nieuw token (stablecoin) die wordt ondersteund door de exchange. De hoop van het bedrijf is dat deze token in staat is om de “kredietwaardigheid en prijsstabiliteit” van de Amerikaanse dollar over te nemen. Maar dan met de kenmerken van een digitale currency. Destijds heeft Gemini verklaard dat de nieuwe token helemaal voldoet aan het toezicht van de regelgevende autoriteiten zoals de New York State Department of Financial Services (NYDFS). De Gemini-dollar is gebouwd op de blockchain van Ethereum als ERC20 token en wordt dus gehouden aan de standaard die ERC tokens hebben.

 

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin