Gelekte foto’s van Samsung Galaxy S10 laten cryptocurrency wallet zien

De lekken van de Samsung Galaxy S10 laten zien dat de nieuwe smartphone die in maart wordt uitgebracht, ondersteuning biedt voor cryptocurrency met een ingebouwde wallet.

De Galaxy S10 wordt op 20 februari onthuld, of “unpacked” zoals Samsung het zelf noemt. En de verwachting is dat de verkoop van de telefoon in de tweede week van maart zal starten.

De gelekte foto’s van de Galaxy S10 tonen een wallet voor cryptocurrency om zo de mogelijkheid te geven deze op de telefoon op te slaan. De wallet, genaamd de Samsung Blockchain KeyStore, toont zichzelf als “een veilige en handige plek voor uw cryptocurrency”. De gelekte foto’s laten zien dat Ethereum wordt ondersteund, maar het is onzeker of andere cryptocurrency en token geaccepteerd gaan worden.

De telefoon gigant uit Zuid Korea is in het verleden niet bang geweest voor cryptocurrency. Halverwege vorig jaar werd gemeld dat Samsung aandelen heeft gekocht in Ledger. Deze Franse hardwarefabrikant heeft naast Samsung ook andere bedrijven zoals Google en Siemens aangetrokken voor de financieringsronde.

Begin vorig jaar toonde Samsung ook interesse in de cryptocurrency mining industrie en ze kondigde aan dat het samen met de Taiwanese fabrikant TSMC ASIC miners zou produceren.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin