Geens wil in beslag genomen bitcoins verkopen

Justitieminister Koen Geens laat onderzoeken of in beslag genomen bitcoins uit een drugszaak verkocht kunnen worden. Het gaat in totaal om 946 bitcoins (ongeveer 1 miljoen euro).

“De in beslag genomen bitcoins zijn nog niet te gelde gemaakt. De waarde van deze virtuele valuta fluctueert voortdurend en er zijn hierover momenteel geen gegevens beschikbaar. Er zal binnenkort in samenwerking met gespecialiseerde dienstverleners een methodologie worden ontwikkeld voor de verkoop. Het zal dan mogelijk zijn om de exacte waarde, uitgedrukt in euro, te kunnen bepalen”, aldus Geens.

In ons land zijn er in totaal twee rechtszaken geweest waar bitcoins in beslag zijn genomen, beide zaken hebben met online drugshandel te maken. De eerdere zaak was van de rechtbank van Tongeren waar 104,9 bitcoins in beslag werden genomen.

Delen:
Tags

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin