Geen verbod op cryptocurrency exchanges in Zuid-Korea

De minister van Financiën van Zuid-Korea heeft bevestigd dat de regering geen plannen heeft om cryptocurrency-handel of -platforms te sluiten.

Na weken van verwarring en paniek onder Koreaanse investeerders, handelaren en adoptanten van cryptocurrencies die bang zijn voor een grootscheeps verbod zoals die van de Chinese overheid, heeft de minister van Financiën van het land vandaag benadrukt dat de regering niet van plan is om verlammende curbs op de markt voor cryptocurrency te introduceren. In plaats daarvan zal de directe focus van de overheid zich verdiepen in het reguleren van cryptocurrency exchanges, aldus de functionaris.

In een duidelijke verklaring van Reuters zei de Zuid-Koreaanse minister van Financiën, Kim Dong-yeon: There is no intention to ban or suppress cryptocurrency (market).

 

Delen:
Tags

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin