Gebruik een wachtwoord manager

Er zijn veel verhalen over bitcoin wallets die gehackt worden. Daarom is het erg belangrijk om je accounts bij verschillende websites te beveiligen – maar het is vooral belangrijk om voor elke website een totaal ander wachtwoord te gebruiken en juist dat laatste kan lastig zijn. De Amerikaanse nieuwswebsite The Verge laat je de oplossing zien.

Naast een wachtwoord manager is het ook slim om gebruik te maken van Two-factor authentication ofwel 2FA. Als een hacker jouw wachtwoord in handen krijgt dient hij of zij nog steeds je telefoon te hacken. Een simpele applicatie voor 2FA is Google Authenticator – onder andere beschikbaar voor Android en iOS GSM. Als je authenticatie in twee stappen instelt via een sms of telefoontje en je codes wilt kunnen genereren met je GSM, kun je de Google Authenticator-app gebruiken voor het ontvangen van codes. Deze functie werkt ook als je niet beschikt over een internetverbinding of mobiele dataverbinding.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin