Gearresteerde Rus mogelijk betrokken bij witwassen Mt. Gox bitcoins

De man die woensdag is opgepakt door de Griekse politie wordt door de Amerikaanse autoriteiten in verband gebracht met de Mt. Gox hack van een aantal jaar geleden. Dat schrijft de Nederlandse website Tweakers.

In 2011 vond een grote hack plaatst bij de destijds grootste bitcoin exchange van de wereld, het Japanse Mt. Gox stond onderleiding van de Fransman Mark Karpelès. De gearresteerde Rus wordt door de autoriteiten beschouwd als hoofdverdachte bij het witwassen van bitcoins die zijn gestolen in de hack van Mt. Gox. De man kan maximaal 55 jaar gevangenisstraf krijgen als hij schuldig wordt bevonden.

BTC-E.com onderhoud

De Russische exchange BTC-E.com is inmiddels al meer dan 24 uur offline. Of de opgepakte Rus ook achter deze exchange zit is echter onduidelijk. Er zijn geruchten dat de exchange van BTC-E uit voorzorg offline is, op de Twitter pagina laat het bedrijf weten dat het om een onderhoudsbeurt gaat.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin