FSMA werkt lijst crypto scams bij

De Belgische Autoriteit voor financiële diensten en markten (FSMA) heeft gisteren haar lijst geüpdatet van ondernemingen die op onregelmatige wijze actief zijn op Belgisch grondgebied. Hier staan ook maar liefst 113 crypto-gerelateerde websites tussen.

De FSMA is opgericht in 2011 en houdt samen met de Nationale Bank van België (NBB) toezicht op de Belgische financiële sector. Gisteren verklaarde de FSMA in een persbericht dat de instelling nieuwe klachten blijft krijgen van consumenten die zijn opgelicht door crypto-gerelateerde ‘bedrijven’. Daarom waarschuwt de FSMA het publiek nu opnieuw voor dergelijke oplichtingspraktijken.

Het principe blijft hetzelfde: Oplichters stellen u een belegging voor op basis van cryptocurrencies, met de nadruk op het veilige, eenvoudige en erg lucratieve karakter ervan. Zij proberen uw vertrouwen te winnen door u ervan te overtuigen dat u geen expert hoeft te zijn om in cryptomunten te kunnen beleggen. Zij beweren met deskundigen te werken die zelf uw beleggingen beheren. Zij bevestigen dat u uw fondsen op elk moment kan afhalen of dat deze gegarandeerd zijn. Uiteindelijk is het resultaat altijd hetzelfde: het is voor de slachtoffers onmogelijk om hun gelden te recupereren!

Wilt u investeren in crypto? Doe dan altijd eerst goed uw research. Ga voor een partij waar veel over te vinden is op internet met een goede reputatie.

Het FSMA wil consumenten namelijk ook nog meegeven dat de lijst uitsluitend gebaseerd is op haar vaststellingen, voornamelijk naar aanleiding van meldingen door consumenten. De lijst bevat dus niet alle actoren die mogelijk op onregelmatige wijze in die sector actief zijn. Aarzel bij twijfel niet de FSMA rechtstreeks te contacteren via het contactformulier voor consumenten op haar website.

Delen:

Bas is het BitcoinBelgië team komen versterken in januari 2017. Hij is dol op schrijven en crypto. Dit doet hij het liefst vanaf een strand ergens in een land ver weg. Reizen is namelijk zijn andere passie. Gelukkig is de cryptomarkt 24/7 dus kan hij je op de hoogte houden van het laatste nieuws, ook al bevindt hij zich met regelmaat in een andere tijdzone!

Bezoek mijn Linkedin