Franse tabakswinkels beginnen met verkoop van Bitcoin vouchers

Sommige geselecteerde tabakswinkels in Frankrijk verkopen nu ook bitcoin vouchers. Deze vouchers zijn nu te vinden in ongeveer 24 tabakswinkels in Parijs.

6.500 tabakswinkels zijn goedgekeurd

Vorig jaar hebben we al gemeld dat 6.500 winkels een goedkeuring hebben gekregen om bitcoin vouchers in Frankrijk te gaan verkopen.

Deze winkels zullen naar verwachting binnenkort toetreden tot de 24 die al begonnen zijn met het verkopen van de bitcoin bonnen.

Keplerk is een Franse financiële technologiegroep en ze zijn de bedenkers van het initiatief om bitcoin in winkels te verkopen. De groep heeft samen met een nog te noemen leverancier voor lokale betalingssoftware een samenwerkingsverband gesloten om dit mogelijk te maken. Klanten kunnen de vouchers op hun beurt worden ingewisseld op de website van Keplerk en laten versturen naar een eigen waller. Keplerk liet weten dat 24 winkels de coupons nu actief verkopen in drie variaties (50 euro, 100 euro en 250 euro).

Volgens een recent rapport waarin het begin van het initiatief werd aangekondigd, werd het volgende vermeld: “In ruil voor de euro verkrijgt de gebruiker een ticket met een alfanumerieke code en een QR-code. Kopers moeten de Keplerk-website bezoeken om hun vouchers om te zetten in de cryptocurrency bitcoin of ether. ”

Op dit moment berekent Keplerk een commissie van 7 procent op elke verkochte kortingsbon en daarvan wordt 1,25 procent aan de winkel gegeven. Adil Zakhar, de mede-oprichter van Keplerk verklaarde dat:

“Sommige mensen vinden het ingewikkeld om bitcoins online te krijgen. Ze vertrouwen hun lokale eigenaar van de tabakswinkel meer dan op een externe anonieme website.”

Voordelen van kopen in de tabakswinkel

Voor de winks is de toevoeging van Bitcoin tegoedbon aan de lijst met aangeboden diensten een extra mogelijkheid om extra inkomsten te genereren. Omdat de meeste van deze winkels al verschillende producten zoals prepaid creditcards, gsm tegoeden en verstuurd services, is de toevoeging van cryptocurrency een extra voordeel.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin