Franse journalist zet Bitcoin fonds op voor de Notre Dame

Maandagavond (15 april) heeft een grote brand de wereldberoemde Notre-Dame de Paris (Notre Dame) in Parijs verwoest. De Franse blockchain enthousiasteling Grégory Raymond heeft een Bitcoin fonds gelanceerd om geld in te zamelen voor de reconstructie van de grote kathedraal in de Frans hoofdstad.

De journalist is hoofdredacteur van Brief.me en  onder andere maker van de 21 miljoen podcast. Daarnaast heeft hij Facebookgroep ‘The Bitcoin Club’ opgericht.

Eerder deze week heeft de Franse president Emmanuel Macron op de nationale Franse televisie aangekondigd dat de kathedraal herbouwd wordt. Het handelsmerk van de kathedraal is de spits en het dak en deze zijn aan het vuur verloren gegaan. Om dit mogelijk te maken heeft Raymond een Bitcoin adres getweet onder de hashtag #bitcoinforNotreDame.

Gele vestbeweging en bitcoin

Het valt nog te zien of de Franse regering een dergelijke stap gaat verwelkomen. Bitcoin heeft namelijk veel te maken met Mouvement des Gilets Jaunes (gele vestbeweging) die economische gelijkwaardigheid willen bereiken. De beweging heeft zich verbonden aan verschillende cryptocurrency’s, inclusief zijn eigen Gilet Jaune Coin.

Mogelijk komen er veel bitcoins binnen aangezien het deze week de Blockchainweek is in Parijs. De overheid heeft gesproken over een poging om Parijs te pushen als een leidende blockchain hub in de regio maar ook wereldwijd.

Maar er is binnen Frankrijk ook een oproep tot aanscherping van de regelgeving inzake digitale valuta in het land. Er zijn mensen die geloven dat de uiteindelijke wetgeving zwaarder zal zijn dan verwacht.

Voor nu lijkt de crypto gemeenschap echter solidariteit te tonen met de ramp in Parijs, met opmerkingen over de tweet die zeggen dat iedereen zich moet verenigen en moet betalen.

Vanaf het moment van schrijven is de tweet al bijna 200 keer gedeeld, waarbij de opmerkingen over het algemeen positief zijn. Als we het adres opzoeken op de Bitcoin blockchain toont het walletadres 1JX3k1e1acXENqoKqaAtKKEdE9C2j4WsDB dat er al acht transacties ten bedrage van BTC 0.03 (meer dan USD 130) heeft ontvangen.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin