Franse Gele hesjes-beweging een kans voor bitcoin?

De Franse gele hesjes-beweging wil een zogeheten bankrun veroorzaken. De beweging riep de bevolking op om al het geld van de bank te halen, en op deze manier de traditionele financiële wereld te destabiliseren. Mochten de Fransen inderdaad besluiten om massaal naar de pinautomaat te gaan zou dit kansen voor bitcoin kunnen opleveren.

Over de Franse Gele Hesjes
De beweging heet eigenlijk ‘les gilets jaunes’, vernoemd naar de gele veiligheidshesjes die veel van de demonstranten dragen. De oorspronkelijke deelnemers blokkeerden snelwegen en toegangswegen tot brandstofdepots, in eerste instantie uit protest tegen de in hun ogen te hoge brandstofprijzen.

Hierbij voegden zich later ook demonstranten die protesteerden tegen te hoge belastingen en het beleid van de Franse president Emmanuel Macron. Uit een peiling van eind november is gebleken dat maar liefst 84 procent van de Franse bevolking de gele hesjes-beweging steunt. Hiernaast vindt 78 procent de aanpak van Macron niet overtuigend genoeg.

Bankrun via social media
Op social media wordt nu opgeroepen om al je geld van de bank te halen. De organisatoren van dit facebookevenement zeggen er helemaal klaar mee te zijn dat de staat leent van private banken en dat de gewone burger hier de prijs voor betaalt en klein wordt gehouden.

Reddit
De bitcoin community op Reddit spreekt vol lof over de Franse mentaliteit. Ook wordt veelvuldig benoemd dat als het komt tot een Franse bankrun, de bitcoingemeenschap klaar staat om te helpen. De titel van de speciale thread zegt dan ook genoeg: Yellow Vests we welcome you with open arms.

Delen:

Bas is het BitcoinBelgië team komen versterken in januari 2017. Hij is dol op schrijven en crypto. Dit doet hij het liefst vanaf een strand ergens in een land ver weg. Reizen is namelijk zijn andere passie. Gelukkig is de cryptomarkt 24/7 dus kan hij je op de hoogte houden van het laatste nieuws, ook al bevindt hij zich met regelmaat in een andere tijdzone!

Bezoek mijn Linkedin