Franse Centrale Bank niet enthousiast dat tabakswinkels bitcoin gaan verkopen

De Franse tabaks federatie (Fédération des Buralistes) heeft toestemming gekregen om Bitcoin (BTC) te verkopen in tabakswinkels. Ze gaan Bitcoin al aanbieden vanaf januari 2019 meldt het Franse radionetwerk Europe 1.

Er zullen in maximaal 4.000 kleine winkels Bitcoin vouchers verkocht worden. Klanten kunnen de vouchers vervolgens omruilen voor cryptocurrency op de website van KeplerK en daarmee een wallet openen.
BTC zal verkrijgbaar zijn in coupures van 50, 100 en 250 euro.


Volgens Europa 1 heeft de Franse Prudential Supervision and Resolution Authority (ACPR) toestemming gegeven om bitcoins aan te bieden. Dit is een onafhankelijke autoriteit die opereert onder toezicht van de centrale bank van Frankrijk. Na de aankondiging gaf de Bank van Frankrijk echter een verklaring af dat ze niet enthousiast zijn over dergelijke plannen.

De centrale bank zegt hierover:

“In tegenstelling tot wat vanmorgen werd beweerd is er geen overeenkomst getekend met het doel Bitcoin verkoop door tabakswinkels mogelijk te maken.”

Europa 1 merkte op dat de ACPR alleen maar een goedkeuring kon geven vanwege de snelheid waarmee cryptocurrency populair is geworden onder consumenten. In Frankrijk zijn gemengde berichten over cryptocurrency uitgebracht op nationaal niveau. Hierin werd vooral opgeroepen tot internationale regelgeving. Een bekende voorstander van bitcoin “Monsieur Bitcoin” Jean-Pierre Landau heeft gezegd dat overregulering een gevaar gaat opleveren.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin