Frankrijk en Duitsland willen gesprek over crypto-beleid op de G20-top

Hooggeplaatste functionarissen uit Frankrijk en Duitsland hebben een brief uitgegeven waarin de financiële ambtenaren van andere landen worden opgeroepen om de regelgevende implicaties van cryptocurrencies tijdens de aanstaande G20-top te bespreken.

Leiders vragen om “trans-boundary” actie tegen cryptocurrencies

De brief is geschreven door de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire, Peter Altmaier van het Duitse ministerie van Financiën, de Franse centrale bankpresident François Villeroy de Galhau en de president van de Duitse federale bank, Jens Weidmann.

Het document benadrukt de noodzaak van een transnationale regelgevende aanpak om het cryptocurrencybeleid te handhaven, en spoort financiële functionarissen aan om kwesties met betrekking tot het cryptocurrencybeleid en de handhaving tijdens de aanstaande G20-top te bespreken. De brief riep ook op tot een rapport van het Internationaal Monetair Fonds over de mogelijke implicaties die virtuele valuta’s kunnen hebben voor wereldwijde financiële stabiliteit.

In het document staat: “Wij geloven dat er nieuwe mogelijkheden kunnen zijn die voortvloeien uit de tokens en de technologieën erachter. Tokens kunnen echter aanzienlijke risico’s voor beleggers met zich meebrengen en kunnen zonder gepaste maatregelen kwetsbaar zijn voor financiële criminaliteit. Op de lange termijn kunnen ook potentiële risico’s op het gebied van financiële stabiliteit naar voren komen, “eraan toevoegend dat” Tokens en hun potentieel voor financiële innovatie niet mogen worden overgelaten aan degenen die er het slechtste gebruik van maken “.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin