Federale agenten adviseerden Silk Road moderator om eigen dood in scène te zetten

Curtis Green is een voormalig moderator van de inmiddels opgeheven site Silk Road. In een alles onthullende boek vertelt hij zijn verhaal. Nadat hij werd gearresteerd in 2013, was hij betrokken bij een bizar complot. Corrupte leden van het onderzoeksteam adviseerden hem namelijk om zijn eigen dood in scène te zetten.

Silk Road werd gelanceerd in 2011. Het was de eerste darknet marktplaats die het kopen en verkopen van illegale verdovende middelen mogelijk maakte.

Green werd onlangs geïnterviewd over zijn betrokkenheid bij Silk Road, het boek dat hij heeft uitgegeven “The Silk Road Takedown”  en de filmrechten van dit boek. Deze heeft hij verkocht en volgens verschillende geruchten worden Greens’ verhalen verfilmd door niemand minder dan de befaamde Coen broers.

Het onderzoek
Verschillende Amerikaanse overheidsinstanties starten een onderzoek naar Silk Road toen Amerikaanse bureaucraten vragen begonnen te stellen over het darknet in het Congres.

Men wou vooral weten wie er achter het account van the Dread Pirate Roberts zat, de oprichter van het platform. Tijdens het onderzoek stuitte men op Green, moderator van het platform. Hij vertelde de politie alles wat hij wist en deelde verschillende wachtwoorden van Silk Road gebruikers.

Corruptie
Een paar dagen later was er maar liefst voor 500.000 dollar aan bitcoin gestolen. De agenten aan wie Green informatie had gelekt hadden de coins van Silk Road gebruikers én moderators doorgestuurd naar hun eigen wallets.

Maar het verhaal wordt nog gekker. Volgens Green kwamen er agenten aan zijn deur die hem vertelden dat Dread Pirate Roberts hem wilde omleggen. Ze adviseerde hem daarom om zijn eigen dood in scène te zetten. Onder leiding van federale agenten creëerde Green en zijn vrouw een foto waarop leek alsof ze dood waren. Hij bleef een jaar lang onder de radar en zegt zijn huis in Utah niet te hebben verlaten in die tijd. Green kwam er goed vanaf, hoewel zijn betrokkenheid onomstotelijk was werd hij vrijgesproken door zijn samenwerking met de politie.

Ross Ulbricht
De Dread Pirate Roberts, Ross Ulbricht, daarentegen zit momenteel een celstraf uit van twee keer levenslang voor zijn betrokkenheid bij Silk Road. De mate van corruptie die kwam kijken bij het onderzoek naar Silk Road geeft de familie van Ulbricht reden om te geloven dat de hele zaak gemanipuleerd is. De Ulbrichts hebben een petitie ingediend bij de Amerikaanse president Donald Trump waarin ze vragen om clementie voor Ross. Tot nu toe hebben meer dan 100.000 mensen het document ondertekend.

Delen:

Bas is het BitcoinBelgië team komen versterken in januari 2017. Hij is dol op schrijven en crypto. Dit doet hij het liefst vanaf een strand ergens in een land ver weg. Reizen is namelijk zijn andere passie. Gelukkig is de cryptomarkt 24/7 dus kan hij je op de hoogte houden van het laatste nieuws, ook al bevindt hij zich met regelmaat in een andere tijdzone!

Bezoek mijn Linkedin