Europese Bankenautoriteit: vermijd handel cryptografische valuta’s

EBA

De Europese Bankenautoriteit (EBA) stelt dat Europese banken cryptografische valuta’s moeten vermijden tot er wet- en regelgeving en systemen zijn die klanten en banken beter kunnen beschermen, zo meldt Bloomberg. De EBA stelt dat er meer dan zeventig risico’s kleven aan cryptografische valuta’s, zoals het makkelijk witwassen van geld en gebruik voor criminele doeleinden.

Op basis hiervan pleit de EBA voor een controlerend orgaan dat toezicht houdt op cryptografische valuta’s. In de tussentijd zouden banken geen bitcoins moet kopen, verkopen of bezitten als vermogen.

De EBA is belast met het toezicht op de banken in de Europese Unie. Zij is in 2010 opgericht naar aanleiding van de financiële crisis en het falende toezicht. De EBA is één van de drie instellingen in de Europese Unie die toezicht houdt op financiële markten.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin