Ethereum’s hard fork wordt nu officieel getest

Byzantium, het eerste deel van Ethereum’s langverwachte Metropolis-upgrade, is officieel gelanceerd op het testnet.

De gesimuleerde hard fork is vanmorgen uitgevoerd op Ropsten, de Ethereum testomgeving. In de testomgeving zal de hard fork een paar weken goed worden getest voordat deze wordt gelanceerd op de main Ethereum blockchain. Na Bitcoin is de Ethereum blockchain de grootste ter wereld. De testperiode omvat een proef van de negen EIP’s (ethereum improvement protocols) die in de Byzantium-hard fork worden geïntroduceerd. De code updates zullen wijzigingen introduceren om de functionaliteit van het Ethereum-netwerk te vergroten, terwijl potentiële exploits worden geminimaliseerd en de weg voor nieuwe cryptografische toepassingen wordt opengelegd.

De test zal waarschijnlijk drie weken duren waardoor er een kans is dat de hark fork op 9 oktober 2017 zal plaatsvinden. Echter is de release date erg afhankelijk over hoe goed de testperiode zal gaan.

Een live infographic van de Byzantium-hard fork op Ropsten is hier te volgen.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin