Ethereum’s Big Switch: De nieuwe route naar Proof-of-Stake

Na jaren van ontwikkeling heeft ethereum een nieuw plan om het algoritme bij te werken die het gehele netwerk in sync houdt.

Vitalik Buterin, een van de oprichters van ethereum, heeft onlangs een ruwe implementatie ‘gids‘ gepubliceerd waaruit blijkt dat de ontwikkelaars van het netwerk eerst beginnen met een soort ‘hybride’ systeem dat een minimale bewerking van het huidige systeem is en dit combineert met het nog steeds experimentele proof-of-stake systeem genaamd Casper, gemaakt door Buterin zelf.

Het plan betekent effectief dat ethereum tussen de twee systemen zal afwisselen, zodat een aantal transactieblokken (een op de 100) door middel van proof-of-stake wordt beveiligd en de rest op het ‘oude’ proof-of-work.

Een goed idee?

Of het proof-of-stake concept goed gaat werken in de praktijk is voor iedereen nog een raadsel. Met een voorlopig hybride oplossing lijken de oprichters van ethereum het eerst rustig te willen proberen.

Delen:
Tags

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin