Net als bij bitcoin en andere cryptocurrencies heb je een Ethereum wallet nodig om ethers in te beheren. Een algemene misvatting is dat ethers worden bewaard in een wallet; maar dat is niet waar. De tokens – ethers genoemd – worden bewaard in de blockchain en kunnen hier ook niet uitgehaald worden. Een wallet gebruik je om te communiceren met deze blockchain en daarmee ethers te versturen of te ontvangen van jouw adres naar een adres van iemand anders.

Er is geen one size fits all Ethereum wallet. Wallets komen in vele soorten en maten met elk hun eigen voor- en nadelen. De veiligste wallets op dit moment zijn hardware wallets. Dit zijn fysieke apparaten die als doel hebben jouw ethers zo veilig mogelijk te bewaren en bieden een makkelijke gebruikerservaring voor het beheren ervan. Een andere optie is een software wallet, dit is een programma voor de computer en heeft veelweg van een online bankomgeving.

Software wallet: Exodus

Het programma Exodus is een software wallet. Dit is een programma voor je computer die makkelijk te installeren is op Windows, macOS en Linux. Een software wallet is geschikt voor het beheren van kleine bedragen en daarmee een goede wallet om mee te beginnen. Persoonlijk bewaren wij niet meer dan driehonderd euro in een software wallet omdat deze kwetsbaar is voor computervirussen.

Exodus installeren op Windows

De software wallet Exodus is gratis te downloaden vanaf deze website. Voor het installatie programma kies je voor “Windows (64-bit)” rechtsboven op de website. Na het downloaden komt het logo van de wallet op je bureaublad te staat, dubbelklik op het icoon om de Exodus wallet te starten. Vervolgens opent het onderstaande scherm zich.

Exodus instellen

Exodus is een zogeheten multi-crytocurrency wallet wat inhoud dat er naast ethers nog andere cryptocurrencies in beheert kunnen worden. Bijvoorbeeld bitcoins en litecoins. In onderstaande video wordt uitgelegd hoe je een Exodus wallet installeert.

Exodus backup maken

Een van de belangrijkste dingen is het maken van een backup van jouw wallet. Stel je voor dat je computer crasht, als je geen backup hebt ben je jouw ethers en daarmee je geld kwijt. Exodus laat ons pas een backup instellen als we ethers hebben ontvangen in onze wallet. Je kunt ethers kopen bij verschillende websites. Wees slim en koop eerst een klein bedrag aan ethers, bijvoorbeeld voor tien euro bij BTC Direct. Na het invullen van jouw Ethereum adres en het ontvangen van je eerste ETH zal de backup knop in het menu van Exodus een rood uitroepteken achter zich krijgen. Dit bekent dat we kunnen beginnen met het aanmaken van een backup, als eerst dienen we een wachtwoord in te voeren.

Vervolgens dienen we het wachtwoord nog een keer te herhalen.

De derde stap in het maken van een backup is het opschrijven van de recovery phrase bestaande uit twaalf Engelse woorden. Let op: deel deze woorden nooit met andere, de woorden geven direct toegang tot jouw wallet en dienen veilig, offline bewaard te worden. Hieronder hebben we de woorden verborgen.

De laatste optie die we krijgen is het invullen van een e-mailadres. Naar dit e-mailadres zal een bestand worden gemaild dat is beveilig (encrypted) met het eerder gekozen wachtwoord.

Uiteindelijk kent de Exodus wallet twee vormen van backups: de recovery phrase en het e-mail link bestand. Als ooit je computer crasht kun je de twaalf worden gebruiken om je wallet te herstellen.

Hardware wallet: Ledger Nano S

De Ledger Nano S is een zogenaamde hardware wallet. Dit is een fysiek apparaat dat er voor zorgt dat jouw ethers veilig bewaard worden. Het apparaat beschermt jouw munten tegen hackers, virussen en andere vormen van malware. Het apparaat is een must als je van plan bent om meer dan vijfhonderd euro te investeren in Ethereum. Benieuwd hoe de menustructuur van de Ledger er uitziet?

Wallet installeren lastig?

Lukt het even niet om een wallet te installeren? Of vindt u het niet fijn om uw coins in eigen beheer te hebben? Dan is BLOX een goed alternatief. BLOX is een simpele alles-in-één crypto app waarmee u binnen 1 minuut de bekendste cryptocurrency’s kunt kopen, verkopen en beheren. De app is gratis en beschikbaar voor zowel iOS als Android apparaten.

Widget Image
Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.