Ethereum verwacht volgende blockchain upgrade in januari

Ontwikkelaars verwachten dat de Ethereum hard fork upgrade genaamd Constantinople zal worden gereleased op 16 januari 2019.

De upgrade werd oorspronkelijk in november dit jaar verwacht. Naast verschillende design updates wordt de code ook gestroomlijnd zodat deze efficiënter functioneert. Door onverwachte problemen tijdens de test release van de upgrade is november is het uiteindelijk niet haalbaar gebleken deze te releasen.

‘Voor nu is het doel midden januari maar het kan natuurlijk altijd nog worden uitgesteld’ aldus ontwikkelaar Peter Szilagyi.

Verder vertelde ontwikkelaar Lane Rettig over het onderzoek dat gedaan wordt met betrekking tot de ‘difficulty bomb’. De ‘difficulty bomb’ is een algoritme in de Ethereum code die ervoor zorgt dat het steeds moeilijk wordt blocks te vinden. Deze ‘bomb’ is gecodeerd om ervoor te zorgen dat het netwerk regelmatig geüpdatet wordt. Wanneer de update wordt gedaan kan ook de ‘difficulty bomb’ verder worden uitgesteld.

Volgens Rettig zal het effect van de difficulty bomb merkbaar worden in januari. Blocks times zullen naar de 30 seconde gaan zo rond april of mei volgend jaar.

“Dus we hebben de tijd, we hoeven ons geen zorgen te maken,” vertelde Rettig.

Constantinople stelt de ‘difficulty bomb’ uit voor 18 maanden. Daarnaast verminderd de upgrade de beloning die ‘miners’ ontvangen van 3 ETH naar 2 ETH per block. Ook worden verschillende optimalisaties gedaan aan de onderliggende Ethereum code.

Het is echter nog wel de vraag of het zogenaamde ‘ProgPoW’ ook wordt geïmplementeerd tijdens de Constantinople upgrade. ‘ProgPoW’ is een oplossing tegen hardware die specifiek ontwikkelt is om Ethereum te minen (ASIC). Het leeuwendeel van de community is tegen deze specifieke hardware omdat het decentralisatie tegen gaat. Ontwikkelaars lieten eerder blijken dat er nog problemen op te lossen waren met betrekking tot het implementeren van ProgPoW.

Delen:

Bas is het BitcoinBelgië team komen versterken in januari 2017. Hij is dol op schrijven en crypto. Dit doet hij het liefst vanaf een strand ergens in een land ver weg. Reizen is namelijk zijn andere passie. Gelukkig is de cryptomarkt 24/7 dus kan hij je op de hoogte houden van het laatste nieuws, ook al bevindt hij zich met regelmaat in een andere tijdzone!

Bezoek mijn Linkedin