Ether is de token op het Ethereum netwerk. U kunt deze kopen via verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan een cryptocurrency broker, of via een mobiele app. In dit artikel leggen we uit waar u terecht kunt bij het aanschaffen van van ether.

Hoe werkt het kopen van Ether?

Ether kopen is erg eenvoudig. De eerste stap naar het aanschaffen van ether is het aanmaken van een ether wallet. Een ether wallet kunt u zien als een soort portemonnee waarin u uw ether munten kunt bewaren.

Met behulp van een ether wallet is het verzenden, ontvangen en beheren van ether een koud kunstje. U kunt direct na het aanmaken van een ether wallet aan de slag met het kopen van ether. Wilt u weten hoe u een ether wallet aanmaakt? Dat leest u hier:

 

Maak een wallet aan

 

Heeft u een ether wallet aangemaakt? Dan kunt u beginnen! U kunt ether kopen bij een cryptocurrency broker of exchange. Zelf hebben wij goede ervaringen met BTC Direct. U kunt bij BTC Direct betalen met Bancontact (voorheen Mister Cash) en u ontvangt uw ether binnen tien minuten.

 

Bezoek BTC Direct

 

Waar kan ik Ethereum kopen?

Er zijn verschillende mogelijkheden om aan ether te komen. Hieronder vertellen we waar u terecht kunt bij het aanschaffen van ether.

BTC Direct
Eenvoudig ether kopen bij een betrouwbare broker? Dat kan bij BTC Direct. Betaal snel en eenvoudig met Bancontact en ontvang uw ether direct.

Maak gratis account aan

 

BLOX
Vindt u het aanmaken van een ether wallet ingewikkeld? Dan kunt u ook ether kopen met de nieuwe app BLOX. Wij hebben de app ook getest en vinden hem erg gebruiksvriendelijk. Download de app of lees meer informatie:

Lees alles over BLOX

Wat is Ether en Ethereum?

Ether is de betaaleenheid op het Ethereum netwerk. Net zoals met bitcoin kunt u ook met ether digitaal waarde overmaken. Toch vervult ether en Ethereum een iets andere behoefte dan bitcoin.

Ethereum is namelijk een platform voor decentrale applicaties. Dat zijn programma’s die worden gebouwd op de blockchain. Misschien kent u bijvoorbeeld Cryptokitties. Dat zijn schattige katjes die u online kunt verzamelen.

Maar de Ethereum blockchain kan ook gebruikt worden voor meer serieuze doeleinden. Bijvoorbeeld voor het decentraal delen van zonne-energie, of het vastleggen van dipoma’s op de blockchain.

De bijbehorende cryptomunt op het Ethereum netwerk is dus ether. Met ether is het mogelijk om van persoon tot persoon waarde over te maken. Maar ether kan ook worden gebruikt als een soort ‘brandstof’ om decentrale applicaties uit te voeren.

Wat bepaalt de waarde van Ethereum?

Net zoals bitcoin heeft ether altijd een waarde, 24 uur per dag en 7 dagen in de week. Vraag en aanbod bepalen grotendeels de prijs van ether. Is er veel vraag naar ether? Dan is er een grote kans dat de prijs stijgt. Daalt de vraag, dan daalt de prijs logischerwijs ook.

Anders dan bij bitcoin is er op dit moment geen maximale hoeveelheid ether in omloop. Dit maakt het bepalen van de prijs van ether wellicht wat lastig. Of er ooit een maximum wordt gesteld aan het aantal ether in omloop is niet bekend.

Goed nieuws over Ethereum en ether kan de koers flink bepalen. Maart 2017 was hier bijvoorbeeld een goed voorbeeld van. Toen werd de Ethereum Alliance opgericht. Dit is een samenwerking tussen verschillende prominente bedrijven zoals Microsoft, ING en Shell. Alle bedrijven werken aan toepassingen op de Ethereum blockchain.

Het is nooit met zekerheid te zeggen, maar in die periode steeg de koers van ether aanzienlijk. U kunt de koers het beste live volgen op deze pagina.

Wat is de prijs van ether in vergelijking met andere crypto?

Ether heeft in de loop der jaren een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. In 2014 was ether nog 31 dollarcent waard. En vier jaar later bereikt ether met 1389 zijn hoogste waarde tot nu toe.

Ether staat steevast in de top drie van Coinmarketcap. Vergelijk de koers maar eens met die van andere cryptocurrency’s.

Vergelijk koers ether

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.