Ethereum bereikt nieuw record van bijna 400 euro

De digitale valuta ether (de brandstof van het Ethereum netwerk) heeft vandaag een nieuw record gevestigd. De koers van de cryptocurrency steeg naar bijna 400 euro. Na Bitcoin is Ethereum een van de grootste digitale munten op het gebied van totale marktwaarde. Hieronder een weergave van de koers de afgelopen drie maanden.

Geen reden

Er lijkt nog geen duidelijke reden te zijn voor de prijsstijging. Ethers worden opgeslagen in een zogenaamde wallet. Een van de meest veilige manieren om cryptocurrencies op te slaan zijn zogenaamde hardware wallets als de KeepKey. Na het installeren van de hardware wallet zijn ethers te koop bij zogenaamde brokers, bijvoorbeeld het Nederlandse BTC Direct, een van de bekendste blockchain-bedrijven van de Benelux.

Tip: beluister deze aflevering van BNR Nieuwsradio over Ethereum.

Delen:
Tags

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin