Ether wallet aanmaken

Zoals de meeste cryptocurrencies moet ook voor ether een aparte wallet worden opgeslagen. Voor de beveiliging van de wallet en het beheren van de coins bent u dus zelf verantwoordelijk. Er zijn verschillende soorten ethereum wallets met alleen hun eigen voor- en nadelen. Wij raden de wallet aan van https://www.myetherwallet.com. Dit is een wallet waar geen informatie van u wordt opgeslagen en u zelf de private key of een wallet bestand download. Als u toeging wilt tot uw ether wallet laad u als het waren uw bestand in en gebruikt u de interface van de website.

Als u naar de website van myetherwallet.com gaat vult u links een sterk wachtwoord in van ten minste 9 karakters, hierna kiest u voor “genereer wallet”.

Backup maken van de ether wallet

Nadat u uw eigen wallet hebt gegenereerd krijgt u verschillende functies te zien. Het is belangrijk dat u in de toekomst ook toegang hebt tot uw ether wallet, u kan uit verschillende vormen van backups kiezen. Kies bijvoorbeeld voor de Keystore/JSON File (versleuteld dus een wachtwoord nodig) op of de private key (niet versleuteld, deel deze met niemand). Heeft u een printer? Kies dan ook voor optie 3 en druk een papier ether wallet uit, blijf erop letten dat u niet zomaar de private key deelt.

Ethers ontvangen

Na een veilige backup van de ether wallet is het tijd om ethers natuurlijk te gaan ontvangen. Ethers zijn te koop bij verschillende Nederlandse handelskantoren zoals BTC Direct. Vul het adres in van uw wallet – deze begint met het cijfer 0 (nul). Bijvoorbeeld:

0x3EB1225F9992c1269dda4034064266eADCAD7B8c

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin