ETF van gebroeders Winkevoss afgewezen

De Security and Exchange Commissie (SEC) heeft een voorstel van Tyler en Cameron Winklevoss afgewezen om een bitcoin-related exchange traded fund te runnen.

In maar liefst 92 pagina’s lange beslissing heeft de SEC hun voorstel afgekeurd. Hierbij werd als hoofdreden tot afwijzing gegeven dat de gebroeders en hun bedrijf niet in staat zouden zijn om hun klanten te beschermen tegen misbruik en fraude. 

De woordvoerders van de SEC voegden hieraan toe dat deze allereerste bitcoin-ETF afgewezen werd omdat de digital currency niet resistent zou zijn tegen een eventuele manipulatie. “The Commission thus cannot, on the record before it, conclude that bitcoin markets are uniquely resistant to manipulation,” aldus de woordvoerder.

Maxim Nurov, fund manager bij Black Square Capital, liet zich uit over deze uitspraak van de SEC door te stellen dat hij niet verwacht dat een bitcoin-ETF in de nabije toekomst geaccepteerd zal worden.

 

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin