Een van de rijkste mensen ter wereld investeert in cryptocurrency exchange Bakkt

Bakkt is opgezet door de Intercontinental Exchange en heeft ondanks de eerste financieringsronde voltooid. Onder deze investeerders is ook de 23ste rijkste man ter wereld, Li Ka-shing. Dit is een miljardair uit Hong Kong.

Met Bakkt kunnen beleggers handelen in fysieke bitcoin futures. Met bitcoin futures speculeer je op de koers van bitcoin. Normaal gesproken staat een bitcoin future contract los van bitcoin, je handelt niet in bitcoin zelf. Bij Bakkt ligt dat anders. Elk bitcoin future contract wordt gedekt door echte bitcoin, die worden bewaard in de Bakkt Warehouse. Vandaar de naam: Bakkt (backed).

Li Ka-Shing leidt investeringsronde voor Bakkt

Bakkt maakte onlangs bekend 182 miljoen dollar opgehaald te hebben in een eerste investeringsronde. Het platform ontving geld van verschillende grote partijen. Dit gaat onder andere om Boston Consultin Group, Galaxy Digital, Goldinch partners, M12 (het investeringsfonds van Microsoft, Pantera Capital en Protocol Ventures).

Volgens de website EJ Insight (http://www.ejinsight.com/)  was een van de meest opvallende investeerders in Bakkt het bedrijf Horizons Ventures. Dit Venture Capital bedrijf uit Hong Kong is opgericht door , een Li Ka-shing. Ka-shing hij heeft het afgelopen decennium een ​​gevarieerd portfolio van opgebouwd van verschillende tech startup.

Met een waarde van 30,7 miljard dollar heeft hij voldoende capitaal om te kunnen investeren. Maar dit is echter niet de eerste keer dat Ka-shing zich waagt in de markt van de cryptocurrencies. In 2013 heeft Horizons Ventures geïnvesteerd in BitPay, een bedrijf dat zich zicht op betalingen met Bitcoin. Maar ook in 2016 in Blockstream, een leverancier van blockchaintechnologie.

Beleggers zien het potentieel van Bakkt

Het idee van Bakkt om een ​​digitaal platform op de markt te brengen wat Bitcoin futures aanbiedt lijkt aan te slaan bij de investeerders. Bovenstaande investeerders zijn namelijk enkele van de grootste namen onder investeerders. Institutionele beleggers zouden de markt voor cryptocurrency kunnen helpen om meer erkenning te verkrijgen. Institutionele ondersteuning kan ook de volatiliteit verminderen die de cryptomarkt jarenlang heeft geteisterd.

Fysiek geleverde crypto futures zullen Bakkt onderscheiden van de concurrentie, aangezien rivaliserende exchanges CME en CBOE de contracten in euros afhandelen. De contracten van Bakkt worden ook opgeslagen via ICE in de VS. Veel kleine crypto traders kijken uit naar de lancering van de contracten van Bakkt op 24 januari 2019.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin