Een dag Gent met bitcoin

De afgelopen jaren zijn er verschillende documentaires gemaakt over ‘life on bitcoin’, het leek ons leuk om dit concept naar een ‘dagje Gent met bitcoin’ te vertalen. Gent is de nummer 1 stad van België als het aankomt op bitcoin acceptatie. De website Coinmap.org geeft een mooi overzicht van kledingwinkels, bars en restaurants die bitcoins accepteren.

Dag overzicht

In de ochtend is het mogelijk om bij Caffè Rosario een heerlijke kop koffie te drinken, rond 09:45 is een mooie tijd! Vervolgens kunt u aanschuiven vanaf 10:30 bij broodjeszaak Mondvol, er worden heerlijke broodjes geserveerd en het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst zit om de hoek. Het museum heeft een toegangsprijs van 8 euro/pp, deze kunt u helaas (nog) niet afrekenen in bitcoins. In de middag zijn er verschillende winkels geopend waar u met bitcoins kunt afrekenen, waaronder dames modezaak Fann en design, interieur en lifestyle winkel PIET Moodshop. Tijd voor het avondeten? Dan raden wij u Eat-Aly aan, het restaurant kent een authentieke Italiaanse keuken.

Bitcoin acceptatie Gent map

Van bovenstaand programma kunt u natuurlijk afwijken, let erop dat de verschillende winkels en restaurants wel open zijn op de dag dat u ze wilt bezoeken. Wij zijn erg benieuwd naar u ervaring! Laat hieronder gerust een reactie achter.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin