Mobiele bitcoin wallet aanmaken

Om bitcoins te ontvangen of te versturen heeft u een bitcoin wallet (digitale portemonnee) nodig, een bitcoin wallet bezit meerdere bitcoins ontvangstadressen.
Een bitcoin ontvangstadres kunt u vergelijken met een bankrekeningnummer maar bij een bitcoin wallet kunt u zoveel ontvangstadressen maken als u wilt, helemaal gratis! Dit stappenplan helpt u met het aanmaken van een mobiele bitcoin wallet.

Een bitcoin wallet aanmaken op de mobiele telefoon

  1. Zoek naar “Copay” in de Apple App Store, Google Play of een andere app mobiele app winkel en installeer de Copay bitcoin wallet;
  2. Ga in de Copay app naar de receive tab links onderin, klik op de blauwe “backup now” knop en schrijf herstelzin op die u gegeven wordt;
  3. Rond het back-up proces af en zorg ervoor dat u de herstelzin veilig opbergt. Bij voorkeur geschreven op papier en veilig opgeborgen.

Dikke proficiat! U beschikt nu over uw eigen bitcoin wallet.

Opgelet: Copay is een bitcoin wallet waar u zelf de verantwoordelijkheid draagt. Verliest u uw herstelzin dan is er geen helpdesk die u kunt bellen voor de herstelzin. U hebt de vrijheid, controle en verantwoordelijkheid over uw eigen bitcoin wallet!

Bitcoins ontvangen in de Copay wallet

Om bitcoins te ontvangen in de Copay bitcoin wallet klikt u linksonder op de receive tab. Hier staat een bitcoin ontvangstadres in twee vormen namelijk in de vorm van een QR-code en in een reeks van cijfers en letters. Een bitcoin adres begint altijd met een 1 of een 3 en ziet er als volgt uit: 15KJMTunaXuSjGuVX68k4hZvG6Y7hqauy3

Uw bitcoin ontvangstadres wordt automatisch gewijzigd zodra er een betaling op het adres is ontvangen. Wees gerust, uw oude bitcoin ontvangstadressen blijven voor u geldig. Met andere woorden: mocht u in de toekomst bitcoins ontvangen op een van de eerder door uw in Copay wallet gemaakte bitcoin adressen, dan worden deze bitcoins automatisch op het bitcoin balans bijgeschreven.

Bij het kopen van bitcoins kunt u uw bitcoin adres voor het gebruikersgemak en het voorkomen van typefouten het beste kopiëren en plakken. Uw bitcoins zijn direct na de aankoop beschikbaar in de bitcoin wallet. U kunt uw bitcoin ontvangstadres gemakkelijk kopiëren door op de QR-code te klikken in de app.

Extra beveiliging instellen

U kunt uw Copay bitcoin wallet gemakkelijk lokaal beveiligen op u mobiele telefoon. Dit doet u door rechtsboven op het tandwiel icoon te klikken en vervolgens activeert u onderaan het “Request Spending Password” of eventueel “Scan fingerprint”. Als u deze hebt ingesteld vraagt de wallet bij verzending van bitcoins een door uw opgegeven wachtwoord of uw vingerafdruk.

Opgelet: kies een sterk wachtwoord met hoofdletters, kleine letters, cijfers en tekens. Noteer het wachtwoord en berg het veilig op. Denk eraan dat u dit wachtwoord moet invullen als u een transactie verstuurd.

Koop hier veilig bitcoins bij BTC Direct!

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin