Edward Snowden: ‘Zcash is meest interessante alternatief voor bitcoin’

De Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden heeft op Twitter laten weten dat hij de cryptovaluta Zcash een van de meest interessante alternatieve vindt voor bitcoin.

“Zcash’s privacy tech makes it the most interesting Bitcoin alternative. Bitcoin is great, but “if it’s not private, it’s not safe.'”

Snowden is bekend voor het lekken van geheime NSA-documenten in 2013, en is momenteel woonachtig in Rusland. Cryptovaluta Monero noemt de klokkenluider een “amateur crypto” en wees hierbij op de traceerbaarheid problemen van de munt.

Zcash en Monero zijn beiden gericht op het verstrekken van privacy voor hun gebruikers, maar gebruiken verschillende technologieën. Terwijl Zcash is gebaseerd op een cryptografische operatie genaamd zk-snarks, werkt Monero door informatie te verduisteren met ring signatures  en stealthadressen.

Snowden interview met The Guardian

Hieronder een video van The Guardian die Snowden in 2013 interviewde over privacy.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin