Duitse beurs heeft interesse in Bitcoin en andere Cryptocurrency

Het moederbedrijf van de Frankfurt Stock Exchange, het Deutsche Boerse AG laat interesse in Crypto zien. Ze zijn begonnen aan technologie waarmee klanten bitcoin en cryptocurrency kunnen aankopen.

Sinds december 2017 hebben toezichthouders in de VS bitcoin futures toegestaan voor de CME Group. Maar sindsdien is er geen grote Europese beurs geïnteresseerd geweest in deze markt. Tijdens een presentatie in Londen op 23 mei 2018 heeft Jeffrey Tessler, manager klanten, producten en kernmarkten van Deutsche Boerse al iets toegelicht. Toen het ging over het aanbieden van cryptocurrency heeft hij aangegeven “We zijn er mee bezig.”

Tessler is genoteerd in Bloomberg en bevestigt dat Deutsche Boerse “niet in dezelfde fase verkeert” als CME en dat ze ervoor willen zorgen dat ze de onderliggende transactie begrijpen “wat niet het gemakkelijkste is om te doen”.  Twee maanden geleden kondigde Deutsche Boerse al een plan aan om samen met het financiële managementfirma HQLAX en het Corda-blockchainplatform van R3 een systeem op te zetten. Hiermee willen ze efficiënter handelen in effecten via een blockchain mogelijk maken. HQLAX en R3 hebben al een oplossing voor effecten handel die gebruik wordt bij een aantal grote banken, zoals ING en Credit Suisse. Tessler voegt verder toe:

Voordat we verder gaan met bitcoin, willen we de volatiliteit begrijpen en ervoor zorgen dat er bepaalde regels zijn.”

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin