Download de app: Ledger app is beschikbaar voor Android en iOS

De Ledger Live app voor verschillende smartphones kan nu worden gedownload. Degenen met een Ledger Nano S en Ledger Blue kunnen de app momenteel gebruiken in de speciale consultatie modus.

Gebruik van QR-code

Ledger heeft 28 januari de langverwachte Ledger Live applicatie voor mobiele telefoons aangekondigd via een blog van het bedrijf. Eigenaren van een Ledger Nano S en Ledger Blue kunnen hun saldo bekijken door een LiveQR-code te scannen die wordt getoond op de Ledger Live desktop omgeving. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de consultatie modus en het stelt de gebruiker in staat om de waarde van je crypto overal te controleren.

Dankzij deze mobiele applicatie kunnen toekomstige klanten met een Ledger Nano X ook draadloos met de hardware wallet communiceren. Ledger Nano S gebruikers kunnen gebruik maken van een OTG-kabel om binnenkort ook echt de bediening te doen via een smartphone. Maar deze functie werkt alleen maar bij Android apparaten en niet bij Apple apparaten. Ledger is bezig om dezelfde functies toe te voegen voor de Ledger Live mobiele app als de desktopversie.

De Ledger Live smartphone applicatie is te gebruiken op iOS 9+ of Android Lollipop (5 of hoger).

Ledger Nano X: Met Bluetooth

De Ledger Nano X kan via Bluetooth verbinding maken met zowel Android als iOS smartphones. Samen met de nieuwe Ledger Live applicatie, kun je met deze hardware wallet verbinding maken met de smartphone zonder een kabel nodig te hebben. De Bluetooth verbinding wordt tot stand gebracht door middel van een “pairing” modus. Deze manier van bluetooth koppelen maakt een veilige verbinding mogelijk.

De beveiliging van de cryptocurrency is voor Ledger van het allergrootste belang. Daarom hebben ze heel veel tijd besteed aan het veilig maken van de bluetooth verbinding tussen de apparaten. En met de Ledger Live applicatie en de Ledger Nano S kunnen cryptocurrency veilig beheert worden. En niet alleen het beheren is mogelijk maar ook het installeren van applicaties en het updaten van de firmware van de hardware wallet is mogelijk.

Ledger Nano S: OTG aangesloten

Natuurlijk laat Ledger de huidige klanten niet in de kou staan en gaan ze ook de Ledger Nano S ondersteunen met de Ledger Live mobiele applicatie. Nu is er alleen nog de consultatie modus maar een volledige versie van Ledger Live is in de maak. Deze volledige versie is echter alleen beschikbaar voor Android-gebruikers, omdat de verbinding alleen tot stand kan worden gebracht door het gebruik van een OTG-kabel.

OTG staat voor USB On-The-Go. Dit staat jouw Android apparaat toe om als een USB host apparaat te werken. Via een OTG kabel kun je een opslagapparaat, muis, toetsenbord of in dit geval je Ledger Nano S aan je Android apparaat koppelen. Helaas is het vanwege technische beperkingen niet momenteel niet mogelijk om dit te gebruiken voor iOS-gebruikers.

De huidige consultatie modus kan nu al worden gebruikt en activeer je door een LiveQR code te scannen in de Ledger Live desktop app. Zo controleer je je saldo’s op elk gewenst moment van de dag.

 

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin